Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sanningen om Zlatan har hunnit ikapp tiden

Lorenzo Medici

Italien förlorade men lämnade ändå ett positivt intryck efter matchen mot Frankrike. Balotelli & El Shaarawy fungerade bra ihop och tillsammans med Montolivo skapade de tre ett vackert mål som “Il Faraone” var avslutare på. Även Marco Verratti var bra på mittfältet.

Det var de unga som strålade medan de äldre hade det lite tyngre. Troligen var de lite slitna av hårt matchande. Det italienska försvaret var inte på topp och släppte till exempel igenom Valbuena lite för lätt. Men sett till helheten fick Prandelli säkert svar på att Italien har många unga spelare med en biljett till Brasilien i handen.

***
Wesley Sneijders kontrakt går ut 2015 men Inter har lämnat ett kontraktsförslag till holländaren. En förlängning på ett år. Men vad finns det egentligen för anledning till att ens diskutera en förlängning av ett kontrakt som går ut om tre år? Jag tror att Inter helt enkelt försöker bli av med Sneijder. För i kontraktsförlängningen finns det en lönesänkning på ca 2 miljoner euro.

Annons

Sneijder lär säkert inte gå med på det och då uppstår det en situation där båda parter ger varandra klartecken till en försäljning. Lite som att Inter vill ge Sneijder en anledning till att lämna, att deras egna anledningar inte räcker.

För anledningar till att Inter vill sälja Sneijder är jag övertygad om att det finns. 6 miljoner euro varje år till exempel. Det är helt enkelt vansinniga pengar för en spelare som inte kunnat leva upp till den lönen sedan Mourinhos dagar. I dessa tider är det pengar som Inter vill och måste bli av med frånsina konton.

***
Apropå Inter, så börjar det nu knorras att affären med kineserna inte blir av. Jag hade det lite på känn. Sådana här typer av affärer är inte enkla och görs inte i ett nafs. Det slutar ofta i att det inte blir något. Se bara på Palermo och araberna. Anledningen till förseningen är främst av byråkratisk natur. Affären ska få sitt godkännande från fem olika instanser vilket innebär att det tar tid.

Annons

Men tydligen är det inte bara det. Affären har fått inhemsk kritik i Kina där man inte tycker att Crcc:s (China Railways Construction Corporation) primära prioritet ska vara att sponsra ett italienskt fotbollslag. Kanske har det betytt att de börjat vackla. Självklart kan samarbetet mellan Inter och Crcc fortfarande bli av, men som jag sa, sådana här typer av affärer är inte klara förrän de är …..ja klara.

***
Självklart handlade gårdagen främst om en sak. Zlatan Ibrahimovic. Det var en Zlataonisk kväll. Magi och historik. Zlatan är ett fenomen. Jag kan inte säga att han är bättre än Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Han har inte deras spets. Men han är nog mer komplett som spelartyp. Och jag skulle nog lägga honom som god trea efter dem.

Men bäst i Sverige genom tiderna, det är han. Det sa jag redan för ett bra tag sedan. Förmodligen har folk glömt – eller kommer förneka gnället som fanns på honom. På arbetsplatsen, vid köksbordet och på tunnelbanan.

Annons

Sanningen brukar hinna ikapp tiden. Nu har den gjort det.

Publicerad 2012-11-15 11:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto