Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hukande tiger, gömd drake

Lorenzo Medici

Berlusconi var och gästade sitt lag igår. Ingjuta lite mod sådär, visa upp sig, skoja lite. Kanske till och med tro att hans vistelse ska ge lite positiv vidskepelse. Sanningen är att Milan behöver fler av hans euros  och färre av hans skämt. Typ sju-åtta startspelare till att börja med.

Allegris Milan var lite som den där karatemästaren som tycker sig själv vara vacker övertygande, dansandes runt visandes alla möjliga trick ur en alldeles för utdragen kata då motståndaren (Napoli) som bara tittat på tar upp en pistol och avrättar. Napoli behövde bara Inlers gunsmoke och Abbiatis hål i händer och fötter för att klä av Milans meningslösa bollinnehav. 2-0 utan någon överdriven ansträngning för Mazzarris mannar.

Men hos den hukande tigern fanns en gömd drake. För så länge Milan har en mer konkret, listig och skicklig martial-art-mästare att plocka fram ur sin arsenal är aldrig hoppet förbi. Den faraoniske ninjan är så säker i sina rörelser nu att ingen går säker. Smack, smek och whoops så hade han tyst och hårt satt dit reduceringen.

Annons

En ny halvlek tog sin skepnad och de rödsvartas spanska målsumpar-ekvilibrist bytte två missade chanser med en missad chans från Neapels stoltaste tuppkam. Medan Allegri bytte in offensiv spelare efter offensiv spelare tog Mazzarri den andra vägen. Den gamla italienska defensiva svängen. Ut med Insigne in med Mesto. Defenisva signaler och Napoli tappade.

Och kvitteringen kom. En liten ljuvlig samba-pass för Robinho och vips så var den lilla faraonen där igen och målade. Till skillnad från sin lagkamrat Bojan missar han inte.

Tänk att Napoli alltid är som bäst när man jagar likt en blodtörstig hund, när man får gå mer på intuition och känsla än tanke och taktik. När Mazzari däremot försöker leka defensiv hjärnkirurg håller man sällan fortet tomt på inkräktare.

El Shaarawy fixade en meningslös poäng rent tabellmässigt för Milan, men en poäng viktig för moralen. Mazzarris Napoli fick med sig en poäng som varken var meningsfull för jakten på Juventus eller för moralen.

Annons

***
Lazio och Federico Marchetti höll undan för Juventus. Det var en mycket bra match. Juve var aggressiva, spelade med fart och pressade ner Lazio ordentligt i andra halvlek. Men Marchetti hade druckit mirakel-dryck och tog allt. Men Petkovics Lazio är ett strukturerat lag, spelar bra försvarsfotboll och försöker hålla i boll. Det fanns en god dos av det också i den räddade poängen.

Lazio var självklart nöjda med poängen medan Juve var det mindre. Men spelar de så här mot Chelsea på tisdag har de en bra chans. Det är den matchen som betyder mest för Juve just nu. Det är på tisdag när de ska ut och sätta sin Champions League-överlevnad på spel som vi får se om de är redo för den stora dansen, vilka spelare som är beredda att kliva fram. Det kommer bli något extra.

Precis som Derby Della Lanterna mellan Sampdoria och Genoa på söndag kväll.

Annons
Publicerad 2012-11-17 23:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto