Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När Mexes lekte Zlatan

Lorenzo Medici

För er som kan eran Philipe Mexes var målet igår kanske inte helt överraskande. Fransmannen har tekniken för att göra sådana typer av mål. Men det var ändå rätt sensationellt med tanke på vilken dålig form Mexes har varit i. Det var inte den första spelaren man trodde skulle leka Zlatan för en dag.

Mexes fantastiska uppfinning var dock inte Milans första mål utan andra. Stephan El Shaarawy hade dessförinnan utfört sitt lilla fina verk, en perfekt känslig förstatouch och smack in i bortre hörnet. Sedan låg han bakom Patos och Milans tredje mål. Grejen med El Shaarawy är att han inte är en vanlig 20-åring som presenterar sitt genombrott, han är något alldeles extra.

Det vanliga med unga spelare är att de blandar och ger lite, inte att man håller en så hög nivå under så pass lång tid som “Il Faraone” nu har gjort. Det är det som är det unika med hans explosion, att han bara fortsätter i sitt flow, att han kan vara rätt osynlig men sedan dyka upp och göra viktiga och vackra mål. Denna förmåga gör honom till en riktig toppspelare.

Annons

Milan är nu med en omgång kvar redan kvalificerade för åttondelsfinal vilket är starkt med tanke på den turbulens och de problem som de ändå haft. Att man ändå inte är något större hot till att ta sig till en C.L-final spelar mindre roll eftersom man vet att man inte är så starka idag. Att ta sig vidare betyder att det rasslar in viktiga pengar plus att klubbens varumärke inte sjunker för mycket.

Juventus och Milans segrar var viktiga för italiensk fotboll. Nu har man ett lag (Milan) som redan är klart för åttondel och ett (Juventus) som nästan är det. Enormt betydelsefullt för Italiens ranking och marknadsvärde. Nu gäller det bara att klubbarna i Europa League hänger på. Inter är redan klara, Lazio och Napoli har bra utgångslägen och kan bli klara ikväll medan Udinese har en tuff uppgift att både vinna över Anzhi och över Liverpool i sista omgången. Får Italien fem lag av sex vidare är det bra gjort.

Annons

Enligt mina prognoser skulle de olika länderna få med sig så här många lag vidare från gruppspelet i C.L och E.L:

Spanien 6 lag, Tyskland 6-7 lag, England 5, Italien 5, Frankrike 3-4, Ukraina 3, Portugal 1-2.

Detta skulle innebära att Spanien och Tyskland fortsätter att rycka ifrån Italien, att vi håller jämna steg med England och håller länder som Frankrike och Portugal ifrån oss. Sedan handlar det ju så klart om hur långt lagen tar sig i de olika turneringarna, men så här långt är det ett mer än godkänt facit.

***
Ikväll kommer Paul Gascoigne hyllas innan matchen mellan Lazio och Tottenham (Gazza har ju spelat för båda klubbarna). När Gascoigne var som bäst var han en av de finaste engelska spelarna i modern historia.

***
Napoli kommer till Råsundas sista kväll som fotbollsarena och gör det med behovet av att vinna. Kan bli en fin avslutning-match. Har en känsla av att Edinson Cavani inte går mållös.

Annons
Publicerad 2012-11-22 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto