Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Faraonens konst (gjorda) mål

Lorenzo Medici

Stephan El Shaarawy gjorde ett konstmål, ett 1-3-mål som fick Catania på knä. Ett fantastiskt fint nummer. Men “Faraonen” hade innan dess hunnit göra ett konstgjort mål, ett mål i klar offside- position då Robinho skarvat bollen vidare. En situation som den assisterande domaren borde ha sett. Och återigen stod vi där med en match influerad av domarmisstag.

Milan hade egentligen börjat piggast när Nicola Legrottaglie nickade in Catanias nickmål. Ostört fick han gå upp och knoppa in en hörna. Efter målet hade Catania full kontroll på matchen. Men sedan blev det domarnas, Barrientos, Boatengs och El Shaarawys historier som satte prägeln på matchen.

Catanias Pablo Barrientos skulle sparka på bollen men träffade Nocerinos fot istället. Hårt. Tidigare hade Barrientos fått ett gult kort för filmning. Han hade förstärkt en situation där det dock faktiskt såg ut att vara beröring. De sammanlagda två gula korten kändes hårda men framför allt var det oerhört korkat av Barrientos att inte hålla igen mot Nocerino.

Annons

Som om utvisningen inte var tillräcklig uppförsbacke för Catania fick de ett mål i baken strax efter. Ett mål som aldrig borde ha blivit mål. Andra gåvan på mindre än vecka från domarna till Milan. Robinho petade fram bollen till offside-stående Stephan El Shaarawy som sköt in bollen. Den assisterande domaren stod bra till. Det finns få ursäkter till misstaget.

Den här säsongen har varit full av falska mål och konstgjorda matcher. Och ofta har det varit missade offsides. Men det är inte bara själva målsituationerna som lett till snedvridna kamper. Igår tappade domare Daniele Orsato matchen helt efter det felaktiga målet. Säkerligen medveten om misstaget började han försöka kompensera upp det.

El Shaarawy fick gult kort i en situation som mer såg ut som straff. Antonio Nocerino blev överfallen bakifrån i en situation som definitivt var straff. Matcherna blir liksom inte riktiga utan styrs in i någon sorts periferi av felaktigheter. Villkoren har hamnat i underlandet.

Annons

Om vi ska vända bladet till det positiva och vackra i matchen måste man nämna Kevin Prince Boatengs fina mål. Kanske kommer det släppa för honom nu. Kanske har tränare Allegri gjort helt rätt att spela honom ur hans formsvacka. Tyvärr blev han dock utvisad i slutet av matchen. En utvisning som var en blandning av Orsatos kompensations-försök och en alltför onödig och dumdristig kapning av Boateng.

Sedan har vi “Faraonen”. Det var som att han inte var nöjd med att bara ha gjort ett konstgjort mål. Han ville avsluta med klass och sanning vilket ledde till hans konstmål som betydde 1-3. Han är uppe på tolv mål nu. Otroligt.

Det är alltid storklubbarna som gnäller högst över alla domslut, men när det kommer till kritan är det ändå alltid de som får mest med sig. Så har det nästan alltid varit. Nästa gång Milan, Juventus eller Inter gnäller kan de ju alltid ringa till president Pulvirenti och få lite perspektiv på saker och ting.

Annons

Gomez uteblivna straff mot Inter, dubbla offside-fel mot Juventus och El Shaarawys offside-mål igår mot Milan. Det är Catania som har anledning att skrika så högt att domarförbundets och fotbollsförbundets rum skakar.

Men skriken lär bara eka tomt på botten av hierarkins vakuum.

Publicerad 2012-12-01 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto