Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mercato-aperitif

Lorenzo Medici

Efter nästan ett halvår har man börjat längta igen. Till att alla rykten ska kunna bli verklighet, att nya spelare äntrar calcio-scenen. Vintermercaton är nära.

Adriano Galliani ska vara på väg till Brasilien. Uppdrag försäljning. Pato & Robinho. Inte en dag för sent om du frågar mig. Det finns ingen anledning att bli nostalgisk över två spelare som befinner sig i marginalerna av klubbens projekt. Jag hoppas verkligen de går till verket.

Robinho är bra ungefär var femte match och nästan aldrig i de stora matcherna. Nu gäller det att passa på att få ut lite pengar för honom medan man kan. Tålamodet med Pato är redan alltför långt gånget. Även om “ankan” skulle blomma ut i en annan klubb finns det inte längre något försvar för att de inte skulle sälja honom. Man kan inte vänta längre. Inte medan det behövs pengar och förstärkningar.

ANNONS

Säljer man Pato & Robinho kan man plötsligt få in ca 25 miljoner euro.  Kevin Strootman kan vara ett nyförvärv. Han skulle behövas. Kanske kan man även hitta en ytterback, en mittback och en anfallare till.

Mario Balotelli till Milan? Nja, snarare i sommar i så fall. Men ska de värva super-Mario måste Milan vara övertygade om att de kan få ordning på honom. Desstom har man kanske en framtida Balotelli i Niang. Didier Drogba? Gissar att Juventus ligger före. Jag hoppas fortfarande på Lucas Mugni.

Juventus har gjort sig av med Lucio och fått Chiellini skadad (i värsta fall, tre månader) och behöver hitta försvars-förstärkningar. Kanske Salvatore Bocchetti, kanske Federico Peluso. Marco Andreolli? .

Framåt är det fortfarande Didier Drogba som är det stora namnet. Hur bra han är idag har jag svårt att uttala mig om men han skulle vara en av januaris mest spännande värvningar. Han skulle kunna vara perfekt för Juve.

ANNONS

Även Fiorentina jagar en striker. Misstänker att min Viola-favorit Lisandro Lopez inte kommer anlända. Alessandro Matri? Tja, om Juventus plockar in en striker så….försvinner väl Matri eller Quagliarella?. Båda skulle passa bra. Matias Vecino är mycket nära Viola. En mycket vass värvning i så fall.

Quagliarella skulle dock passa ännu bättre i Roma. Som annars borde hitta en, två försvarare under januari. Om Roma ska sälja De Rossi så borde de vara smarta och sälja honom till PSG. Marco Verratti plus 10 miljoner euro? Done deal.

Genoa har i stort sett gjort klart med Antonio Floro Flores. Jag har alltid gillat honom och han kan säkert göra bra ifrån sig. Jag har däremot svårare att förstå varför det ska ske på Ciro Immobiles bekostnad. Immobile är plötsligt en av Italiens mest jagade spelare. Fiorentina, Napoli, Pescara och Palermo hetsar hårdast.

ANNONS

Genoa ska även ha gjort klart med LaAzios Matuzalem och vill ha Palermos Eros Pisano. Felipe Seymour kan gå i motsatt riktning.

Inter då? Tja, de kan nog glömma min önske-värvning Fernandinho. Han hade varit perfekt för Inter. Premier League gäller för honom. Troligen satsar Inter på Paulinho istället. En bra spelare men jag är inte helt säker på att han är exakt den spelartyp man behöver. Men om priset på Paulinho trissas upp bör Inter dra sig ur.

Annars ska man vara nära Hugo Campagnaro vars kontrakt går ut med Napoli i sommar. Frågan är om Napoli kan släppa honom redan i januari nu när Paolo Cannavaro är stängd. Argentinaren skulle passa bra in i Inter då han antingen kan spela i trebackslinjen eller som ytter.

En Vice-Milto lär väl också anlända. Chamakh? Pinilla? Bobadilla? Någon lär komma. Pinilla skulle vara utmärkt och även om president Cellino säger att han inte är till salu eller är värd en förmögenhet så är han garanterat åtkomlig. Snacket känns igen. 3-4 miljoner för halva delägarskapet och någon talang emellan och det blir affär.

ANNONS

Annars lär väl mycket handla om Wesley Sneijder. Han har redan åkt på semester.

Palermo ryktas vara nära en övergång med River Plates Gabriel Funes Mori. En värvning som ger fjärilar i magen. Skulle vara helt rätt för alla parter. Funes Mori hamnar i en klubb där han kommer få speltid och ett anfallspar med Mori och Dybala känns bra fräckt. Lyckas de istället fånga in Ciro Immobile är det ungefär lika vackert. Har på känn att det kan komma att hända en del spännande saker i Palermo under januari.

Napoli kommer troligen jaga en försvarare eftersom Cannavaro är borta i 6 månader på grund av sin avstängning för spelskandalen. Sienas portugis Neto har varit duktig under hösten och det har höjts röster för att han är Napolis val. Jag skulle akta mig för att värva en spelare som bara visat upp sig en höst. Mehdi Benatia skulle kännas som en större garanti.

ANNONS

Annars hoppas jag Napoli slår till på någon argentinsk frantidsstjärna. Centurion, lillebror Zuculini eller Cirigliano.

Udinese ska ha gjort klart med brassen Naldo. Han kan dock inte anlända förrän nästa säsong på grund av att platserna för icke-EU-spelare redan är fyllda. Han kan komma att placeras i Granada först. Det är en mycket skicklig försvarare det handlar om. Udinese ligger alltid steget före.

Om Floro Flores hamnar i Genoa beror en del på om Alexander Merkel går med på att gå motsatt väg till Udinese (Floro Flores spelar i Granada men ägs av Udinese). Om Udinese får Merkel och Al-Hassan (utlånad till Novara) känns det nästan som att de är vinnarna i affären. Misstänker även att Udinese kommer rea ut Pablo Armero till Juve eller Milan under januaru.

Detta är ju bara en liten mercato-aperitif om vad som komma skall. Snart är lavinen av transferrykten över oss.

ANNONS
Publicerad 2012-12-20 08:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto