Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Serie A:s bästa spelare 35-21

Lorenzo Medici

Topp 50-listan över Serie A:s bästa spelare är klar! Folket har talat. I vilket fall drygt 200 Serie A-älskare har sagt sitt. Jag har räknat och räknat och fått fram en topplista som jag ska presentera de närmsta fyra dagarna.

Poängräkningen har gått till på så sätt att ettan på era inskickade listor fått 15 poäng tvåan 14 poäng osv. Min egen lista presenteras samtidigt här nedan.

Medicis Topp 50:
35. Facundo Roncaglia (Fiorentina) 34. Juan Cuadrado (Fiorentina) 33. Angelo Ogbonna (Torino) 32. Rodrigo Palacio (Inter) 31. Gökhan Inler (Napoli) 30. Lorenzo Insigne (Napoli) 29. Sebastian Giovinco (Juventus) 28. Alessandro Diamanti (Bologna), 27. Javier Zanetti (Inter), 26. David Pizarro (Fiorentina) 25. Giorgio Chiellini (Juventus) 24. Walter Samuel (Inter) 23. Miralem Pjanic (Roma) 22. Pablo Osvaldo (Roma) 21. Fredy Guarin (Inter).

Annons

****

 

FOLKETS LISTA:

35. JUAN JESUS (Inter) 81 poäng
Tuff, beslutsam och skicklig försvarare som fått sitt genombrott under hösten. Lär bli en viktig kugge för Inter lång tid framåt.

34. GONZALO RODRIGUEZ (Fiorentina) 82 poäng
Visat under hösten vilken förnämlig back han är. Är mycket duktig i uppspelsfasen och kompenserar långsamhet med klokhet och följsamhet.

Annons

33. SEBASTIAN GIOVINCO (Juventus) 85 poäng
Fartfylld och dribblingsvillig anfallare. Gillar att utmana och använda sin speed. Måste bli bättre målskytt.

32. ANDREA RANOCCHIA (Inter)  87 poäng
Gänglig men elegant och skicklig mittback. Duktig på att läsa spelet och bryta med sina långa ben. Hamnar ibland i svårigheter under en hel säsong. Fått stor upprättelse denna höst.

Annons

31. MIRALEM PJANIC (Roma) 90 poäng
Svävar nästan fram med sin lite egna upprätta spelstil. Är en mix av mittfältare och trequartista. Gillar att driva boll och söka snygga lösningar. Är egenligen en ganska typisk Primera-spelare.

30. ALESSANDRO DIAMANTI (Bologna) 107 poäng
Fick ett litet genombrott undner EM i somras. Är en riktig lirare men har inget emot att ta det hårda jobbet. Är duktig frisparksskytt och har blivit ledargestalt i Bologna. Kultspelare.

Annons

29. KWADMO ASAMOAH (Juventus) 113 poäng
Klarat av omställningen till yttermittfältare i Juventus på ett utomordentligt sätt vilket bevisat hans allround-kvaliteter. Bra på mycket.

Annons

28. WALTER SAMUEL (Inter) 114 poäng
Har nu haft en längre period i Inter som mäktig försvarsvägg. Stark i kroppen och spelar hårt men schysst. Suverän karriär.

27. PABLO OSVALDO (Roma) 133 poäng
Labil karaktär då han ofta hamnat i trubbel hos domarna. Samtidigt är han också en fenomenal spelare när han är på humör. Har stora striker-kvaliteter och är mästare på svåra nummer.

Annons

26. FREDY GUARIN (Inter) 135 poäng
Rivig och dynamisk mittfältare med ett hårt fint skott på sin repertoar. Har under hösten stundtals visat vilken stor potential han besitter.

25. GÖKHAN INLER (Napoli) 147 poäng
Klok mittfältare och har kanske Serie A:s hårdaste skott. Bra i defensiven.

Annons

24. MIRKO VUCINIC (Juventus) 156 poäng
Gillar att ta den svåra vägen med artisteriet som omväg. När han lyckas är han ett geni, när han misslyckas är han mest irriterande. Har mer boll i sig än de flesta. Ingen större målskytt.

23. WESLEY SNEIJDER (Inter) 214
När han är som bäst är han en av världens bästa spelare. Tyvärr var det ett tag sedan han var skadefri eller i form. Försvinner troligen från Serie A under januari.

Annons

22. RICCARDO MONTOLIVO (Milan) 226 poäng
Elegant mittfältsdirigent med ett vasst skott. Den androgyne landslagsmittfältaren har varit en av Milans bästa spelare under hösten.

Annons

21. JAVIER ZANETTI (Inter) 227 poäng
Evigt kantlöpande Inter-ikon som aldrig verkar åldras. Ibland känns det som att det inte går att ta bollen ifrån honom. Super-legend.

Publicerad 2013-01-01 10:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto