Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Serie A:s bästa spelare 10-1

Topp 50-listan över Serie A:s bästa spelare är klar! Folket har talat. I vilket fall drygt 200 Serie A-älskare har sagt sitt. Jag har räknat och räknat och fått fram en topplista som jag ska presentera de närmsta fyra dagarna.

Poängräkningen har gått till på så sätt att ettan på era inskickade listor fått 15 poäng tvåan 14 poäng osv. Min egen lista presenteras samtidigt här nedan.

Medicis Topp 50:
10. Antonio Di Natale (Udinese) 9. Miroslav Klose (Lazio) 8. Claudio Marchisio (Juventus) 7. Hernanes (Lazio) 6. Stevan Jovetic (Fiorentina) 5. Marek Hamsik (Napoli) 4. Stephan El Shaarawy (Milan) 3. Francesco Totti (Roma) 2. Andrea Pirlo (Juventus) 1. Edinson Cavani (Napoli)

***

FOLKETS LISTA:

10. ARTURO VIDAL (Juventus) 832 poäng
Mittfältsdynamo som spelar med extremt hög energi. Har egentligen allt i sin repertoar. Bra i passningsspelet, bollvinnar-egenskaper och även bra avslutare. Har temperamentet emot sig ibland.

9. ANTONIO DI NATALE (Udinese) 842 poäng
Teknisk och målfarlig. Blommade sent men när han väl gjorde det så gjorde han det ordentligt. Magnifik spelare.

8. CLAUDIO MARCHISIO (Juventus) 953 poäng
Spelar med en väldigt hög lägstanivå. Är duktig på mycket och blandar hårt jobb med finess. Komplett spelartyp som alltid gör sina mål under en säsong.

7. GIANLUIGI BUFFON (Juventus) 986 poäng
Hans karriär börjar kännas som en evighet. Trygg, säker och har fortfarande snabba reflexer. Har en sympatisk utstrålning och är troligen Italiens bästa målvakt genom tiderna.

6. FRANCESCO TOTTI (Roma) 1153 poäng
Totti är en fotbollsinstitution. Ett begrepp, en myt och en legend. Hans fötter blir äldre men aldrig ifråntagna sin magi. Även om han alltid dansar vals med de små marginalerna och ofta löper risken att tappa bollen i sina försök att hitta geniala lösningar så väger det positiva alltid över gentemot det negativa. Romas evige kung.
5. STEVAN JOVETIC (Fiorentina) 1188 poäng
Har en utsökt teknik och har under de två senaste åren utvecklat sitt målskytte enormt. Är Fiorentinas offensiva ledsagare och en mycket eftertraktad spelare av andra klubbar.
4. STEPHAN EL SHAARAWY (Milan) 1449 poäng
Höstens stora genombrottsnamn. Tagit fotbollsvärlden med storm med sin fart, målskytte och genombrottskraft. Att han skulle vara så här bra redan nu var det nog ingen som trodde. Har på sex månader transformerat sig till Milans Luke Skywalker och Gli Azzurris nya omslagspojke.

3. MAREK HAMSIK (Napoli) 1469 poäng
På många sätt den ultimata tvåvägsspelaren. Har en förmåga att dyka upp på rätt plats vid rätt tillfälle. Mixar fin teknik med smidigt passningsspel. Tagit ytterligare ett kliv under hösten.

2. ANDREA PIRLO (Juventus) 2221 poäng
Mittfältsgeni med ligans smartaste fötter. Smeker in frisparkar på löpande band och sprider crossbollar med detalj-rikedom. Inte så snabb men kompenserar det med klokhet och mäktig teknik.

1. EDINSON CAVANI (Napoli) 2332 poäng
Super-Matadoren har nu levererat över lång tid med målskytte och hårt jobb. Det känns som att han hela tiden tar små små steg mot att bli en av världens absolut bästa anfallare.

                                

Publicerad 2013-01-03 kl 11:14
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons