Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vintermercaton 2013 - lag för lag

Atalanta
Klara in:
Klara ut: Peluso (Juventus)
Federico Peluso är klar för Juventus och Ezequiel  Schelotto kan försvinna till Inter. Thomas Manfredini jagas av Genoa och i motsatt väg kan Atalanta få både Michele Canini (fostrad i Atalanta) och Cesare Bovo.

Bologna
Klara in: –
Klara ut: –
Klubben jagar en målvakt och eftersom de ser ut att ha förlorat kampen om Stefano Sorrentino har man nu riktat in sig på Lazios Albano Bizzarri. Man är även intresserade av Torinos anfallare Gianluca Sansone. Henry Gimenez är på väg bort och har bland annat San Lorenzo efter sig.

Chievo
Klara in: –
Klara ut: –
Man har sonderat terrängen för att värva tillbaka gamle SimoneTiribocchi från Pro Vercelli. En annan ålderman, David Di Michele, kan vara på väg till Lecce. Palermo och Inter uppvaktar målvakten Stefano Sorrentino hårt.

Cagliari
Klara in: –
Klara ut: –
På grund av ekonomiska bekymmer kan man komma att bli tvungna offra de största namnen. Främst är det tre spelare som har bra värde på transfermarknaden. Davide Astori, Radja Nainggolan och Mauricio Pinilla.

Catania
Klara in: –
Klara ut: –
Det finns intresse för både Francesco Lodi (från Inter)och Sergio Almiron (från Torino och Genoa) som man måste försöka stå emot. Argentinaren Milton Caraglio är en anfallare man jagade redan i somras, nu gör man ett nytt försök.

Fiorentina
Klara in:
Klara ut:
Fiorentina ser ut att fortsätta att köpa spelare från Villarreal. Den här gången är det ingen mindre än Giuseppe Rossi. Även om det dröjer innan Rossi är tillbaka på allvar kan jag bara gratulera Fiorentina till det köpet. Annars håller man också på att knyta till sig Sienas Marcelo Larrondo (underskattad enligt mig). River Plate ska vara intresserade av Mati Fernandez och skulle han lämna kan River-spelare som Gabriel Funes Mori och Ezeqiuel Cirgliano säkert intressera Fiorentina. Unge talangen Matias Vecino är så gott som klar.

Genoa
Klara in: Matuzalem (Lazio), Floro Flores (Udinese), Pisano (Palermo)
Klara ut:
Som brukligt numera kommer det bli stor omsättning på spelare. Granqvist försvinner till Dynamo Kiev eller Zenit och även Michele Canini och Cesare Bovo kan försvinna. Tränaren Luigi Delneri vill helst ha sin favoritförsvarare Thomas Manfredini men man tittar även på Cristian Zaccardo och Matias Silvestre.. Matuzalem och Antonio Floro Flores är redan klara och kan debutera redan i helgen. Endera Crio Immobile eller Marco Borriello kan komma att försvinna medan Regginas Fabio Ceravolo är på ingång.

Inter
Klara in: Rocchi (Lazio)
Klara ut:
Gamlingen Tommaso Rocchi ser ut att bli vice-Milito. Sedan utgår nog mercaton mycket utifrån hur det blir med Wesley Sneijder. Brassen Paulinho är forfarande ett hett rykte men även spelare som Ezequiel Schelotto och Raul Meireles är spelare det pratas en del om. Catanias mittfältsregissör Francesco Lodi kan vara på väg in medan Riccardo Alvarez lär säljas eller lånas ut precis som Matias Silvestre. Försvinner Silvestre måste man införskaffa en försvarare. Marco Andreolli?

Juventus
Klara in: Peluso (Atalanta)
Klara ut: Lucio (San Paolo)
Federico Peluso är klar från Atalanta. Därefter är det tystare. Det känns som att Juventus valt att ligga lågt och avvakta när det gäller anfallsfrågan. Det är dock inte omöjligt att en av Alessandro Matri eller Fabio Quagliarella försvinner och ersätts med antingen ett lågbudget-namn som ett lån av Borriello eller att plocka hem Gabbiadini, Immobile eller Boakye eller större stjärnor som Pablo Osvaldo, Didier Drogba eller Alexis Sanchez. Kanske dyker det även upp öppningar för att värva Llorente redan nu i januari. Ytterligare ett försvarsnamn kan också komma att värvas. Kanske någon av Davide Astori, Marco Andreolli eller Salvatore Bocchetti?

Lazio
Klara in:
Klara ut: Rocchi (Inter)
Tommaso Rocchi är på väg till Inter, Matuzalem är klar för Genoa och man vill göra sig av med Mauro Zarate. Minst en anfallare är på väg in. Det lär bli antingen Hannovers norske anfallare Abdellaoue eller Dynamo Kievs schweiziske anfallare Mehmedi. Roliga nyheter är att svenske Jiloan Hamad enligt italiensk media i stort sett är klar för Lazio! Drömvärvningen är annars Frank Lampard.

Milan
Klara in:
Klara ut: Pato (Corinthians)
Milan är på väg att sälja Alexandre Pato och även troligen Robinho. Det ser ut som att Milan kan få runt 15 miljoner euro för Pato (Corinthians) medan Santos ännu inte visat sig beredda att betala de 10 miljoner euro som Milan vill ha för Robinho. Går båda affärerna i lås kan pengarna komma att användas på nyförvärv. Didier Drogba är förstås ett drömnamn men Mario Balotelli nämns lika ofta som tänkbart nyförvärv. Om Milan är smarta bör de passa på att shoppa hos president Cellino nu när både Davide Astori och Radja Nainggolan säkert går att få till ett hyggligt pris.

Napoli
Klara in: –
Klara ut: –
Napoli har Paolo Cannavaro avstängd vilket innebär att man behöver en försvarare. Sedan vill man säkert värva en vänsterytter och en anfallare. Försvarsnamnen som nämns är bland annat Neto, Matias Silvestre och Davide Astori. Vänsterytterplatsen verkar vikt åt Pablo Armero medan anfallsplatsen ser ut att gå till Emmanuele Calaió. Försvararen Federico Fernandez och anfallaren Eduardo Vargas lär säljas eller lånas ut.

Parma
Klara in: –
Klara ut: –
Parma måste främst hålla intressenter för Gabriel Paletta och Cristian Zaccardo borta. Annars försöker man värva Baris halva delägarskap av Nicola Bellomo (Chievo äger andra halvan).

Palermo
Klara in: Aronica (Napoli), Anselmo (Genoa)
Klara ut: Pisano (Genoa)
Här är det stor ruljans. Salvatore Aronica är redan klar och man kan även komma att utnyttja Napolis dumpningscentral igen då man också är ute efter Andrea Dossena. Sedan verkar man vara överens med Malaga om ett lån av Diego Bunanotte. Personligen hade jag sett att man värvat en striker-typ istället som t ex Immobile eller Funes Mori. Även Fiorentinas ytter Llama och Genoas brasse Anselmo är på gång. Dessutom jagar man Romas brasilianske mittfältare Marquinho.

Pescara
Klara in: Arce (S.Lorenzo)
Klara ut:
Pescara har värvat store starke försvararen Nicolas Arce men man vill även förstärka med fler spelare. Ruben Olivera, Jasmin Kurtic eller Gaetano D´Agostino nämns alla som tänkbara mittfältsnyförvärv. Man har även diskuterat en affär med Udinese där anfallaren Barreto kan gå till Pescara och Udinese i så fall skulle få sätta klorna i Juan Quintero.

Roma
Klara in: –
Klara ut:
Än så länge relativt tyst på Romas mercato. Känslan är att Zeman tror och vill satsa på det han har. Minst en försvarare bör och lär värvas in. Många klubbar vill låna Nico Lopez. Daniele De Rossi känns inte längre aktuell för en flytt medan Roma möjligen kan ha tröttnat något på Pablo Osvaldo och hans struligheter. Juventus och Milan lär säkert vara intresserade. Det troliga är dock att Roma i så fall hellre vänder sig mot t ex Premier League då pengarna är större där.

Siena
Klara in: –
Klara ut: –
Räkna med en del nya spelare efter januari. Palermos Franceco Della Rocca kan vara på väg in precis som Catanias Biganti. Larrondo är på väg till Fiorentina och i den affären kan Ruben Olivera komma att ingå. Framåt vill man gärna värva Nicola Pozzi.

Sampdoria
Klara in: –
Klara ut: –
En prioritet är säkert ytterbackar. Reto Ziegler, Djamel Mesbah och Mattia Cassani är tre tänkbara alternativ. Men det behövs även förstärkas framåt. Torinos anfallare Gianluca Sansone är ett namn som det surrats om. Angelo Palombo är inget nyförvärv men känns nästan som ett med tanke på hur länge han varit i frysboxen. Nye tränaren Delio Rossi har valt att tina upp honom. Mittfältaren Marco Rigoni kan vara på ingång om tränare Rossi väljer att spela med en trequartista.

Torino
Klara in: –
Klara ut:
Ventura vill gärna få in Udineses brasse Paulo Barreto som han tränade i Bari. Det lär även förstärkas på mittfältet, Ruben Olivera och Jasmin Kurtic har nämnts. Anfallaren Rolando Bianchi verkar inte förlänga med klubben och kan komma att försvinna redan i januari, t ex Sampdoria vill säkert ha honom som startspelare medan t ex Napoli gärna ser honom som en vice-Cavani.

Udinese
Klara in: Merkel (Genoa), Al Hassan (Genoa)
Klara ut: Floro Flores (Udinese)
Udinese har snappat upp Alexander Merkel från Genoa i Floro-Flores-affären. Dessutom försöker man knycka till sig rättigheterna för Juan Quintero genom att sälja Barreto till Pescara. Även anfallaren Bobadilla som sänkte dem i Europa League intresserar Friuli-klubben.

Publicerad 2013-01-04 kl 10:52
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons