Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

I väntan på Sneijder

Galatasaray börjar bli irriterade på att vänta på ett beslut från Wesley Sneijder. President Massimo Moratti tycker att om holländaren är seriös så ska han lämna besked så snart som möjligt.

Men frågan är ju vilken rätt de har att sätta den pressen på honom. Om Sneijder har lust kan han bara skratta hela vägen till banken, lyfta sin höga lön som Inter en gång valt att ge honom, och inte lyfta ett finger.

Om Sneijder vill lämna klubben är det för att vill spela fotboll, inte bara tjäna en massa pengar. Men varför tog han inte emot lönesänkningen från Inter? Därför att den sänkta lönen inte handlade om ett budskap som löd – vi satsar på dig Sneijder utan snarare – vi vill sälja dig.

Det är mycket möjligt att Sneijder åkt till Los Angeles och roat sig under sina rehab-resor och att han har höga tankar om sig själv men det är inte Sneijder som gjort något fel i den här historien. Det är inte som att han under pistolhot tvingat Inter att ge honom en årslön på 6 miljoner euro. Det är inte han som är oseriös här. Han har rätt att vänta hur länge han vill och han har rätt att tacka nej till Galatasaray om han så behagar.

Det är Inter som borde ha sålt honom tidgare. De visste hur den ekonomiska situationen såg ut i somras. Precis som jag skrivit i ett och ett halvt års tid var Sneijder en tickande bomb och att om man vill få ut så mycket pengar som möjligt för honom ska man sälja honom nu (alltså då).

I somras var det sista chansen att få bra betalt för honom, nu får man ungefär hälften av vad man kunnat få tidigare. Det är helt enkelt dålig framförhållning och dåligt sportdirektörskap. Sådana här saker har folk betalt för att förutse och ta hand om.

Självklart skulle både Inter och Sneijder i detta läge trots allt må bra av en försäljning. Jag hoppas ändå att det blir så till slut. Men Sneijder är inte tvungen till någonting.

***

Om jag var rätt ute och Inter fel ute när det gällde Sneijder så var jag fel ute och Inter rätt ute när det gällde Samir Handanovic. Inte för att jag på något sätt någonsin skrivit att han är dålig målvakt, tvärtom, men jag tyckte i somras att prislappen var lite för hög och att de kunde lagt pengarna på andra positioner.

Nej, Handanovic har varit värd vartenda öre. Utan honom hade de till och med kunnat ligga efter Milan i tabellen. Eller som igår, åkt ur Coppa Italia. Slovenen gjorde ett par ruggigt skickliga räddningar i en fantastiskt underhållande match.

En match som på nytt visade vilken ikon Javier Zanetti är (kunde han inte fått göra mål på sitt stolpskott?), vilken sorglig ytter Jonathan är eller blivit och att Tommaso Rocchi är ett helt meningslöst nyförvärv.

En match som på nytt visade att Marco Benassi är en mycket spännande talang och att Antonio Cassanos form är på väg ner. När de tappade bollarna och gestikulerandet är mer frekvent än genialiteterna brukar Peter Pan vara på väg ner i form.

En match som visade att Inters klart formstarkaste spelare är Fredy Guarin (vilket mål!) och Rodrigo Palacio.

En match som visade att Bologna alltid bör spela med Pangiotis Kone och Manolo Gabbiadini bredvid Gilardino och med Diamanti bakom dem. Det var med den uppsättningen de vände 2-0 till 2-2. Den formationen kan sätta skräck i vilket italienskt lag som helst (fråga Napoli).

En match som fick mig att inse att Fredrik Sörensen växt som spelare och att han alltid ska spela mittback och inte ytterback. En match som återigen bevisade att Alessandro Diamanti är en underbar spelare.

En match som bekräftade att Inter är klara för semifinal efter ett nickmål av Andrea Ranocchia i slutminuten.

Publicerad 2013-01-16 kl 11:16
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons