Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Livet efter Pep

Lorenzo Medici

Pep Guardiola blir ny tränare för Bayern Munchen. Det trodde jag aldrig. Jag trodde nog att han skulle hamna i England och Premier League. Eller möjligen Italien. Det var väl egentligen bara tre italienska lag som han skulle kunna ha tänkt sig och som var intresserade.

MILAN
Berlusconi drömde säkert om Pep och hade truppen och den ekonomiska situationen hade varit bättre hade han säkert kunnat vara intresserad. Så vem vänder sig Milan till nu i sommar? Jag tror inte att Allegri kommer få fortsatt förtroende nästa säsong och jag tror siktet är inställt på två namn. Roberto Donadoni och Vincenzo Montella. Av de två tror jag Montella är den mest önskvärda men Donadoni den mest lättillgängliga.

Livet efter Pep: Roberto Donadoni

INTER
Precis som för Berlusconi och Milan var Guardiola säkert en dröm för Massimo Moratti. Att han nu kan begrava den drömmen borde gynna Andrea Stramaccioni. Om Inter missar Europa-spel helt kan det naturligtvis bli svårt för Inter att motivera en fortsättning för den unge tränaren men jag misstänker att Inters president kommer ha svårt att släppa nostalgin kring sin adept. Och kanske är det rätt med lite kontinuitet.

Annons

Livet efter Pep: Andrea Stramaccioni.

ROMA
Guardiola hade nog passat in bäst på Romas spelarmaterial av dessa nämnda tre lag. Zdenek Zeman har ett tvårskontrakt men allt beror nog på hur denna säsong slutar. Blir det topp tre är det en succé men blir det bara Europa League är det frågan om supportrar och ledning är nöjda. Mycket beror också på Zemans egen vilja och kemin mellan honom och truppen vid säsongens slut. Om det finns spännande alternativ lediga nästa sommar kan de säkert bli aktuella. Ancelotti? Bielsa? Allegri?

Livet efter Pep: Zdenek Zeman eller Massimiliano Allegri.

Publicerad 2013-01-17 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto