Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Destro och Guarin var bäst

Roma vann med 2-1 över Inter i gårdagens  Italienska cup-semifinal. En match som blev i mångt och mycket en spegelbild av söndagens drabbning lagen emellan.

Roma inledde bäst, var det mer offensiva laget och borde kanske ha gjort något mer mål. Istället släppte man in ett mål precis innan paus på samma sätt som i söndags. I andra halvlek växte Inter och hade chanser för minst en kvittering. Roma hade en del möjligheter de med men var spelmässigt klart sämre än i första. Nu är detta en öppen historia inför returen.

Bäst i Roma: Mattia Destro, Alessandro Florenzi, Marquinhos och Ivan Piris. Om Pablo Osvaldo ska fortsätta att variera mellan att vara rätt usel och fantastisk och däremellan bli utvisad kanske det är bättre att spela in Mattia Destro ordentligt. Att han har kvaliteter såg vi igår.

Florenzi är en av ligans mest underbara mittfältstyper. Han är som en studsboll.

Är Marquinhos just nu världens bästa 18-åriga mittback? Säga vad man vill om Zeman, men med honom som tränare kan du räkna med att höja värdet på din unga spelare med typ 100 procent. En annan tränare hade aldrig gett den unge brassen chansen på samma sätt. Aldrig.

Ivan Piris gjorde sin bästa match i Roma-tröjan. Två assist.

Sämst i Roma: Panagiotis Tachtisdis och Erik Lamela.

Tachtisdis är en bra spelare men har inget självförtroende. Jag tror att hans psyke inte pallar trycket från publiken som utsett honom som De Rossis nemesis.

Att Roma har svårt att vinna tror jag har mycket med Lamelas dalande form att göra. Han försöker men har svårt att få till det där sista.

Bäst i Inter: Fredy Guarin, Rodrigo Palacio och Juan Jesus. Guarin har numera satt ihop flera matcher i rad där han varit Inters bästa spelare. Han har hittat en hög nivå och har lagt sig på den utan att svikta. Han är en dynamisk kraft på mitten och orkar alltid ge understöd till anfallet.

Palacio visade stor vasshet när han opportunistiskt höll sig framme vid målet.

Tyckte Juan Jesus var Inters bäste längst bak. Jag är väldigt förtjust i hans spelstil.

Sämst i Inter: Christian Chivu, Marco Benassi, Alvaro Pereira. Varför är Chivu nästan alltid bra i en, två matcher och sedan dålig i tredje? Som att han ger en illusion om hur bra han kan vara, bara för att avslöja sitt rätta jag i nästa skede. Han luras. Eller det är väl detta som är Chivu, han är inte en pålitlig försvarare över en längre period.

Lika bra som Benassi var i debuten, lika dålig var han igår.

Pereira framstår mer och mer som ett mysterium. I Porto var han en furie på sin kant i Inter är han stel i defensiven och meningslös i offenisiven. Han borde ju rimligtvis ha acklimatiserat sig vid det här laget.

Gillade även Riccardo Alvarez inhopp. Kände som att han ville visa att han inte bore säljas. Lite jäklar annamma är precis vad som behövs för att han ska bli bättre tror jag.

Imorgon kommer bloggen avhandla övergångar som är på gång – bra eller dåliga? Och även en hel del transferbetyg på det övergångar som är klara.

Publicerad 2013-01-24 kl 12:49
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons