Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Grus i topplagens maskineri

Först föll ett topplag på Olimpico och sedan lyckades inte det främsta topplaget vinna på Italiens modernaste arena.  Det kom grus i deras maskineri. Lazios förlust mot Chievo och Juventus kryss mot Genoa öppnar upp för de jagande lagen idag.

Kanske var inte Vladimir Petkovic medveten om att Lazios största boogie-team var Chievo.  Kanske hade han inte “vilat” Hernanes och Stefano Mauri i så fall. Eller så visste han det men kände sig tvungen att göra det. Jag tror inte han var tvungen och jag tycker inte han borde ha gjort det.

Gårdagens förlust mot Chievo innebar att Lazio bara vunnit en enda gång mot Chievo på elva hemmaförsök. Otroligt. Men om Petkovic hade haft några spelare till av hög kvalitet att rulla runt på hade kanske gårdagens förlust kunnat undvikas men framför allt skulle det innebära att man kommer bättre rustad inför våren.

För nu riskerar president Claudio Lotito att göra precis som förra säsongen, att kliva ur vinterns mercato utan att förstärka laget tillräckligt. Förra säsongen klarade man inte av att hantera alla skador och blev omåkta av Udinese. Jag tror man löper samma risk den här gången. Så kanske borde Lotito släppa lite på snålheten och inte gömma sig bakom Petkovics mästerliga hantverk och lita blint på den.

Juventus spelade inte riktigt med sin största vilja och vasshet men dominerade ändå mot ett kontringsinriktat Genoa. Det dröjde rätt lång tid innan Mirko Vucinic dyrkade upp Genoa-försvaret vilket till slut ledde till att Andreas Granqvist petade in Fabio Quagliarellas styrning i eget mål.

Men Genoa med Ballardini som ny tränare lyckades tvinga fram en kvittering. Lite från ingenstans. Juraj Kuckas fina instick (eller om det var ett skott) nickades in av en framstormande Marco Borriello. Den före detta Juve-anfallaren lyckades på ca tio minuter med bra mycket mer än vad både Immobile och Floro Flores lyckats med under en hel timme.

Juventus skrek sedan på straff i matchens sista skälvande sekunder då Granqvist på något märkligt sätt ramlade framåt och fick bollen på armen. Visst kunde det blåsts straff där men om Floccari klarade sig undan för två veckor sedan var det inte jättekonstigt att Granen gjorde det igår.

Det ska bli intressant att se om Antonio Conte blir avstängd (och hur många matcher i så fall) efter sin domar-utskällning igår. Andra tränare har fått avstängning för betydligt mindre.

***
Nicolas Anelka blir nog en Juventus-spelare idag. Han är inte tänkt som en startspelare utan en temporär lösning till våren. Det ska bli spännande att se vad han har kvar i sina fötter men jag saknar fortfarande en riktig striker till Juve. Lisandro Lopez är inte det största namnet men fylller åtminstone deras hål på ett bra sätt. Jag förväntar mig att han blir Juves sista nyförvärv under sista transferveckan.

***

Genoa har gjort klart med Francesco Acerbi. Något som definitivt borde innebära att Andreas Granqvist försvinner. Preziosi leker verkligen hela havet stormar med sin trupp. När det gäller Acerbi förstod jag aldrig de röster som ropade att han skulle bli Milans nästa storback. Så bra har han aldrig varit och kommer aldrig att bli.

***

Andrea Stramaccionis uttalande igår var väldigt avslöjande. Han pratade om smärtsamma försäjlningar som ska leda till viktiga köp. Alltså att man ska sälja Phillipe Coutinho och köpa Paulinho.

Stramaccioni och Inter spelar därmed ett högt spel. Vilken Coutinho är det man säljer? En klen spelare med odefinierbar position men svagt psyke eller en dribblingsskicklig stjärna i görningen? Vilken Paulinho är det man köper? En blivande storstjärna som kan göra skillnaden eller en överskattad mittfältare som inte riktigt fyller Inters största behov?

Om priset för Paulinho ligger runt 20 miljoner kommer kraven på honom vara stora. Lever han inte upp till förväntningarna och Coutinho gör succé kommer Inters ansvariga naturligtvis ställas mot väggen. Dessutom kommer Inters så kallade ungdomssatsning nu med all rätt att ifrågasättas. Om Paulinho anländer har jag väldigt svårt att gissa hur han kommer lyckas. Han kan bli en gigantisk succé men också ett fiasko. Stramaccioni och Moratti är på väg att sätta sin trovärdighet på spel.

***

Mattia Destro måste opereras och bli borta drygt två veckor. Synd, just när han verkade vara på gång.

***

Ett annat uttalande som gav effekt var Mino Raiolas: “Sanningen om Balotelli? Fråga andra, jag kan inte säga något. Fram till den 31 januari kan allt hända”. För mig låter det som att något kokar under ytan.

Agenten Ernesto Bronzetti tror att Milan kommer lyckas köpa Mario Balotelli. Att det bara sklijer 5 miljoner euro mellan klubbarna.  Om det är sant finns det bra möjligheter till en affär.

Det kan bli en spännande sista transfer-vecka.

Publicerad 2013-01-27 kl 08:32
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons