Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lazio till final i Italienska cupen!

Fram till den 90:e minuten var semifinalen i italienska cupen mellan Lazio och Juventus en fartfylld och spännande drabbning. Ett Juventus som var det bättre laget i första halvlek och som borde haft en straff när Mirko Vucinic drogs ner av Marchetti. Ett Lazio som också skulle haft en straff på Miroslav Klose och som dittills hade gjort matchens enda mål när Alvaro Gonzalez nickat in Cristian Ledesmas fina framspelning.

Men på de sex minuters övertid som domaren hade lagt till lyckades matchen ta ett språng in i klimax. Arturo Vidal lyckades påpassligt kvittera när Stefan Radu stod och sov, Sergio Floccari nickade in 2-1 och Stadio Olimpico exploderade, Sebastian Giovinco fick ett jätteläge som Federico Marchetti agerade panter på och Claudio Marchisio brände returen utanför på ett smått osannolikt sätt. Sällan har jag sett så dramatiska fem minuter.

Men kanske är detta också signifikativt för Serie A just nu. Helgens matcher var spektakulära, händelsrika, omdiskuterade, heta och spännande. Gårdagens match följde det spåret och drog upp växeln ytterligare ett snäpp.

Nu är Lazio i italiensk cupfinal. På hemmaplan dessutom. Om Roma tar sig vidare från den andra semifinalen mot Inter blir det alltså Rom-derby i finalen på Olimpico.

Juventus såg igår verkligen ut att behöva en Lisandro Lopez, (eller kanske om Nicolas Anelka lyckas dra tillbaka klockan lite, men känns han inte mer som ytterligare en Vucinic?). Sebastian Giovinco kan dribbla bort vem som helst men har inte direkt varit någon avsluts-demon den här säsongen. Mirko Vucinic kan göra verklighet av overkliga manövrar men gör för sällan mål.

För Lazio tror jag att gårdagens succé kan bli en viktig injektion och självförtroende-boost till ligaspelet.

***
Massimo Moratti sa att det inte finns möjlighet att köpa Paulinho nu men kanske i sommar. Självklart handlar det om att Paulinho vill vänta och se om det dyker upp andra bud då. Typ Chelsea eller PSG. Inter har blivit blåsta.

Nu vill man lägga till Schelotto, Biglia (neej!) och Kuzmanovic (en bra spelare men känns inte helt nödvändig) till vinterns transferskörd. En skörd som hittills bara bestått av Rocchi. Jag kan inte annat än tycka synd om tränare Stramaccioni. Han hade inte haft något emot att ha kvar Sneijder. Han talade i helgen om att man smärtsamt måste offra vissa spelare (Coutinho) för att kunna köpa toppspelare (Paulinho). Han har talat om vikten att skaffa en regista. Han måste känna sig lurad.

Inter och sportdirektör Marco Branca har två dagar på sig att ordna upp ett totalfiasko till ett smärre fiasko. Jag undrar om inte Inter spolierade sina chanser till en tredjeplats helt och hållet denna vecka.

***
Zeman får fortsatt förtroende. Jag köper faktiskt Walter Sabatinis förklaring. Och helt ärligt vad skulle man ha tagit in nu? Malesani? Giampaolo?

***
Lazio ser ut att kunna få Mauro Zarate såld till Dynamo Kiev. Det skulle innebära att Lazio kan förstäka laget med några spelare. Någon eller några av t ex Bruno Pereirinha, Jiloan Hamad, Diego Laxalt, Alexander Farnerud, Felipe Anderson och Granit Xhaka.

***
Visst, Momo Sissoko ger Montella fler mittfältsalternativ men är väl inte den spelare som han mest behöver. Det är en striker Fiorentina skriker efter. Gonzalo Bueno däremot är en bra framtidsvärvning om man lyckas sno åt sig uruguayaren.

***
Visst kan det ses som en risk av Milan att värva Mario Balotelli. Men att värva en en risk-spelare som Balotelli då “uppsidan” av affären kan vara så stor tycker jag att den är värd varenda öre.

Dessutom sänkte han lönen till 4 miljoner euro, han är ung och han höjer intresset på klubben något enormt. Man sålde Pato för ca 15 miljoner euro vilket innebär att man nästan bara bytt bort honom mot Balotelli och behövt lägga till 5 miljoner euro. Det är mycket bra jobbat. Nu fattas det bara att de passar på att casha in på Abate och Robinho.

Citys första match utan Balotelli? 0-0 mot QPR……

***
Transferbetyg:

Lionel Scaloni Försvarare Lazio-Atalanta 6
En väldigt medioker spelare som Lazio inte behöver, men faktiskt så kan han bli hyfsat nyttig för Atalanta med tanke på att deras yttrar varit så pass dåliga.

Naldo Försvarare Udinese-Bologna 6.5
En stark och skicklig mittback som Udinese värvade nu under vinter och som de nu lånar ut till Bologna.  Blir viktig då Portanova lämnat klubben.

Mario Sampirisi Försvarare Genoa-Chievo 6.5
Den unge ytterbacken har varit en katastrof för Genoa den här säsongen. Men jag tycker det bor en spelskicklig ytter i Sampirisi och tror att han kan mogna bra med tiden. Chievo kan köpa halva delägarskapet efter säsongen.

Mattia Cassani Försvarare Fiorentina-Genoa 6
Ger rutin till Genoas högerkant. Inte varit bra i Fiorentina.

Matias Rodriguez Mittfältare  Universidad De Cile-Sampdoria 6,5
Smart mittfältare som är rekationssnabb i straffområdet. Rätt allround. Kan absolut komma att ta en ordinarie plats. Spännande spelartyp,

Publicerad 2013-01-30 kl 12:33
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons