Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tankar inför omgång 24

Lorenzo Medici

Helgens omgång är fylld av spännande matcher och frågetecken som ska redas ut. Jag frågar mig själv hur denna helg ska sluta?

Kan Fiorentina rubba Juventus?
Det ska bli väldigt spännande att se om Fiorentinas form är på väg upp nu. Jovetic hittade tillbaka till målskyttet sist och Pizarros återkomst är livsviktig för lagets geometri. Juventus har också matchen mot Celtic senare i veckan att ta hänsyn till. Men jag tror ändå att en match som denna kan få Juve att tända till ordentligt. Det kan vara det som de behöver, en lagom dos av adrenalin för att prestera bättre. Jag tror att det krävs en stor insats av Jovetic för att Fiorentina ska kunna störa Juve. Matchen i matchen är annars Pirlo vs Pizarro.

Får vi äntligen se Anelka debutera?

Annons
Ja, jag kan tänka mig att han får hoppa in ikväll. Det känns som att det kan vara dags. Helt ärligt har jag mycket svårt att förutspå hur det kommer gå. På något sätt har så pass många nedvärderat hans övergång att han nästan slår ur underläge. Jag börjar få en känsla att han kommer överraska positivt. Självklart beror det på hur matchen artar sig, men han kanske får en kvart, tjugo minuters smak av Serie A.

Lazio-Napoli?
Napoli lär säkert spela som de ofta gör. Låta Lazio föra spelet och ställa om från försvar till anfall. Men Lazio har en tendens att höja sig i de tuffa hemma-matcherna den här säsongen. Napoli-matchen blir kanske inget undantag.  Kryss?

Är Louis Saha Lazios nya frälsare?
Nej, det skulle förvåna mig mycket. Det känns ju som en hel evighet sedan fransmannen sprang runt och glänste på Old Trafford. Och sanningen är väl att det var ungefär nio år sedan. På sin höjd är han ett hyfsat tillskott med ett par mål på kontot skulle jag tro.

Annons

Kommer Ballardini-effekten att fortsätta mot Parma?
Ballardini har verkligen fått Genoa att springa mer, och spela mer som ett lag. Det syns att han haft god effekt på laget och det kan även ha satt ytterligare ljus på hur dålig Delneri var. Men jag är inte helt överförtjust i idén att spela med en anfallare och ett revansch-suget Parma på bortaplan är inte lätt. Max en poäng gissar jag.

Hur kommer Roma reagera med ny tränare?
Spännande fråga. Nye tränaren Andreazzoli har inte haft mycket tid med full trupp men säkert lär vi se vissa förändringar på en gång. Säkert får vi se ett annorlunda försvarsspel, säkert kommer De Rossi att spela på mitten och troligen blir det någon form av 4-2-3-1. Kanske kan även Pjanic få ett lyft. Det är ju verkligen inte omöjligt att det blir en positiv reaktion som det ofta kan bli med en ny tränare.

Annons

Då gäller detsamma för Malesani?
Han har ju ett jätteläge att få en bra start eftersom Palermo möter ett av seriens sämre lag i Pescara. Å andra sidan har man mycket att förlora i en sådan match. Vinner Malesani inte mot Pescara direkt får han det hett om öronen. Dessutom finns ingen Miccoli att rädda upp situationen på söndag. Det känns som ett bra läge för vinst men faktum är att den här truppen har en märklig balans och lider av brist på kreativitet. En debut i fara säger jag.

Kan Balotelli upprepa sig från i söndags?
Hans prestation var grym men vi ska inte glömma att insatsen blev lite förhöjd av att han kaxigt och kyligt satte straffen som var felaktigt dömd. Jag tror det blir svårt för honom att upprepa sin insats men det är ju det som kommer bli den stora utmaningen för Balotelli. Att vara bra vecka in och vecka ut, inte bara på hemmaplan med publiken i ryggen utan även på bortaplan inför halvtomma läktare där motivationen inte alltid är hundra. Inte förrän Balotelli klarar det är han en fullfjädrad stjärna. Har nån känsla av att det kanske blir Niang som hamnar i störst fokus på söndag, hans kanonskott i ribban från i söndags ekar fortfarande i mitt huvud.

Annons

Kan Inter ta sig ur krisen?
Alltså, jag har ju aldrig varit helt övertygad om truppens sammansättning och är det nästan ännu mindre efter vintermercaton. Inters problem tar inte slut vid en seger mot Chievo, det är större än så. Men vinner de på söndag kan de lättare hitta ny kraft för att börja en ny positiv trend. Det är nu Stramaccioni måste visa att han kan ta laget ur svackan och hitta nya lösningar. Jag tror att Militos återkomst kan betyda en del också.  Kanske är det dags för Kova-succé?

Publicerad 2013-02-08 23:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto