Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Napoli svarade inte när Juve höjde insatsen

Lorenzo Medici

Juventus höjde sin scudetto-insats när de utan större bekymmer utmanövrerade Fiorentina i lördagens första stormatch. De behärskade mittfältet och skapade lite fler chanser.

Mirko Vucinic mådde bra när han utanför straffområdet med en bråkdels sekunds betänketid kunde smacka dit ettan för Juve. När han senare frispelad istället fick en evighets betänketid sköt han rakt på Viviano. Vucinic i ett nötskal. Men Juve får ta det onda med det goda.

Mer gott blev det för Juve när super-Vidal snodde boll, tog sig fram och serverade Matri på silverfat, den formstarke anfallaren tackade, tog emot och tryckte i strumplästen in tvåan. Det blev en uppförsbacke för stor för Fiorentina. Stundtals visade Viola lite av höstens fina spel men i slutändan kändes de inte lika trygga bakåt och för uddlösa framåt som tidigare. Jovetic är inte riktigt på topp och igår var Pizarro överglänst av Pirlo.

Annons

När Juve höjde kunde Napoli inte svara. Kanske blev de överrumplade av Lazios snabba fötter och deras smittsamma energi. Få eller inget lag i Serie A kan vara så skickligt i det kollektiva defensiva spelet som Lazio, de var alltid i numerärt överläge och vann boll. Det är Petkovics verk och det är imponerande.

Det var nog ingen slump att det var Sergio Floccari som gjorde  ledningsmålet med tanke på hans hysteriskt goda form. Floccari tog ner bollen som en vårkyss på bröstet och hittade rätt bakom De Sanctis. Rättvist.

Men Napoli kvitterade i slutet av matchen. Hugo Campagnaro hoppade, lekte Ibra, och volleyträffade. Inte som en normal ytterback utan som en klass-striker, pang kvitterat! Inte orättvist, Mazzarri hade satt in varenda offensiv spelare han hade att tillgå (framför allt Insignes injicerade speed skapade oro hos Lazio) och pressen mot Lazio-målet blev stor på slutet. Det var en galen och underbar match och jag tyckte båda lagen på något sätt förtjänade tre poäng, istället fick de bara en när de hade behövt fler.

Annons

För Napoli betydde det tappad mark på Juve, för Lazio vet vi bättre vad det betydde efter det att Milano-lagen sagt sitt idag.

Publicerad 2013-02-10 07:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto