Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förfalskade dokument, Milito crac och kaos i Roma

Lorenzo Medici

Ursäkta att jag är lite sen. Jag har varit hos sjukgymnasten. Börjat mitt rehabiliteringsprogram för min avslitna hälsena. Två månader av invalidisering är över.

För Diego Milito är rehabiliteringen fortfarande en bit bort. För mig som själv har spelat fotboll och råkat ut för skador kunde jag nästan känna smärtan när jag såg bilderna. Men gårdagens otäcka skada kunde även få de som aldrig satt sin fot på en fotbollsplan förstå vidden av. Crack. Säsongen är över. Kanske till och med en fantastisk karriär.

Självklart är det ett avbräck för Inter, på ett mentalt plan med också på ett sportsligt. Palacio och Cassano måste hålla sig friska nu och även om de gör det kommer “Il Principes” snärtiga avslutsförmåga att saknas ibland, det är jag övertygad om. Det hade varit bättre med en Livaja än en Schelotto i detta läge.

Annons

Inters seger över Cluj överskuggades naturligtvis över av Militos knäskada, men det fanns positiva saker att plocka fram. Palacios inhopp och två mål, Guarins starka insats och så Kovacic då. Den unge mittfältaren visade igår varför Inter betalat en så hög summa för honom och gav indikationer på att han kommer kunna klara av att spela som regista.

***
Napoli gjorde sin kanske sämsta insats för säsongen igår när de förlorade med 0-3 mot Viktoria Plzen. Jag har aldrig sett så många dåliga insatser samtidigt hos Napoli. Jag hoppas verkligen att vi får se Insigne framför Pandev framöver och helst aldrig mer se Donadel från start. Nyförvärvet Rolando får väl ges en ny chans men gårdagen var en debut att glömma fort.

***
Libor Kozak agerade som så ofta super-sub. Hans två mål och framför allt det sista gav Lazio (3-3 mot Mönchengladbach) ett mycket bra läge inför returen.

Annons

***
Cagliaris Massimo Celino blev igår arresterad. Nu misstänks han för att ha förfalskat dokument kring IS Arenas. Exakt vad som har hänt och vad det innebär får vi kanske veta snart. Eller kanske inte. Cellino-röran verkar inte ha någon ände.

Som om det inte var nog beslutades det igår att Cagliari-Roma visst ska spelas om (fast nu kommer väl Roma överklaga). Turerna kring matchen har redan varit för många och är tyvärr en inte alltför ovanlig bild av hur saker kan fungera i Italien.

***

Ett hårt beslut för Roma som redan har problem. I veckan gick president James Palotta ut och sa att supportrarna borde rikta sin ilska mot honom istället för Sabatini och Baldini. Lätt för honom att säga som befinner sig i USA. Kanske hade det i detta läget varit bra med en ägare på plats.

***

Men ikväll är det match! Milan mot Parma. Bland elaka skador, skandaler, kriser, nya stjärnor, galna stjärnor, inställda matcher går showen vidare.

Annons

Välkomna till Serie A mina damer och herrar.

/

Ciao Carmelo.

[youtubeplay id=”eOC4wF5-bBY” size=”medium”]

Publicerad 2013-02-15 14:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto