Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Matchrapport från himlen

Lorenzo Medici

Huvudstäder i sina regioner och lika på många sätt, men separerade av Appenninerna lever de i periferin av varandra. Det skiljer bara ca 80 kilometer mellan Bologna och Fiorentina. I fotbollsvärlden är de rivaler och framgångsmässigt är det inte så stor skillnad klubbarna emellan.

Bologna har vunnit klart fler scudetton, sju stycken, men har även långa perioder där man harvat i botten. Fiorentina har bara två scudetton men har å andra sidan en klart mer imponerande statistik när det gäller Europa Cup-spel.

Niccolo hade Fiorentina i blodet, han stod frekvent i Curva Fiesole och hejade på sitt Viola.  Han stod mitt bland supportrarna när Batistuta sänkte Arsenal i Champions League på Wembley.

Niccolo var samtidigt en av Italiens mest lovande försvarare och hade gått från sin kära moderklubb, Fiorentina, till Arsene Wengers Arsenal vid blott 16 års ålder. Men hemlängtan tog honom hem då han lånades ut till Bologna. Francesco Guidolin lät honom debutera i Serie A, säsongen 2000/01.

Annons

Den 9 februari 2001 skulle Niccolo åka hem efter träningen med sin scooter. Han kom aldrig hem, han förlorade kontrollen i det regniga vädret och kraschade in i ett skyddsräcke. Niccolo Galli blev bara 17 år.

Kanske blev han lite förbannad från sin fotbollshimmel när Fiorentina förlorade igår och missade chansen att hänga på Lazio i jakten på tredjeplatsen. Men nog var det en hyfsad tröst att det var Bologna som stod för motståndet.

Publicerad 2013-02-27 08:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto