POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

70-talisternas vackra svansång

I söndags gjorde Francesco Totti sitt 225:e mål i karriären. Lika många som Gunnar Nordahl. En milstolpe i hans karriär. Tänk att den gode Totti åldrats så fint, att vara så bra vid 36 års ålder. Men vilka fler 70-talister hänger med fint? Vilka är Serie A: bästa åldringar?

13. Simone Vergassola (Siena, född 1976)
Sienas fanbärarare som vid 37 års ålder fortfarande är ordinarie på mittfältet för Toscana-klubben. Okej, det går inte jättefort men han väger upp det med sin rutin och klokhet.

12. Giuseppe Biava (Lazio, född 1976)
För mig är det lite av en överraskning att Biava hållt så bra. Personligen tycker jag att Biava blivit jämnare och bättre efter 30 års ålder. Fortfarande förstavalet bland mittbackar i Lazio.

11. Massimo Ambrosini (Milan, född 1977)
Det gör nästan liksom ont att titta när Ambrosini spelar. Varje rörelse, varje tackling ser ut att komma från 100 svåra år. Jag vet inte hur många gånger man ser att Ambrosini inte hänger med och är tvungen att ta ett gult. Men ändå, ändå kan han då och då leverera på hög nivå fortfarande. Som mot Barcelona.

10. Daniele Conti (Cagliari, född 1979)
Har varit i Cagliari i en evighet nu, där han blivit en ikon och ledargestalt. År efter år blir han varnad, gör snygga mål och styr Cagliaris mittfält med klass.

9. Fabrizo Miccoli (Palermo, född 1979)
Börjar bli till åren nu, men snarare är det nog att hans matchvikt inte är perfekt än att åldern sätter sina spår hos den kortväxta anfallsbomben. Kommer säkerligen bjuda på en del fantastiska mål till.

8. Diego Milito (Inter, född 1979)
Vass målskytt fastän åldern stigit och kroppen blivit sliten. Återstår att se om han kan komma tillbaka efter sin svåra knäskada.

7. Walter Samuel (Inter, född 1978)
Skadad för tillfället men när han är frisk är han en av Serie A:s bästa försvarare. Vet fortfarande hur man agerar mur.

6. Miroslav Klose (Lazio, född 1978)
Är så lätt i steget att man kan tro att han fortfarande är 25 år.  Att göra mål är heller inget problem. Hur blir det efter skadan?

5. Gianluigi Buffon (Juventus, född 1978)
Visst är det lättare för målvakter att åldras väl, men Buffon är fortafarande en av världens bästa målvakter.

4. Antonio Di Natale (Udinese, född 1977)
Fyller 36 i år men ligger likväl i toppen av målskytteligan år efter år. Var ju något av en late-bloomer och än så länge är det inte mycket som tyder på att åldern håller på att ta ut sin rätt.

3. Andrea Pirlo (Juventus, född 1979)
Okej, han är lite yngre än de flesta andra på listan, han är 33, men att vara en världsspelare vid hans ålder är ovanligt. Har de två senaste säsongerna kanske varit bättre än någonsin.

2.  Javier Zanetti (Inter, född 1973)
Är det inte helt sjukt att han ska fylla 40 i år? Okej, den här säsongen har han väl visat sig vara lite mänsklig men kom igen, att vara så bra vid 39 års ålder är utomjordiskt. Bara Paolo Maldini har kunnat visa upp samma skicklighet vid sådan hög ålder.

1. Francesco Totti (Roma, född 1976)
Fyller 37 år i september och är trots sin långsamhet lika bra som någonsin. De geniala passningarna, målen och skarvningarna sitter fortfarande som en smäck. Har dessutom lugnat ner sitt temperament vilket gynnat honom.

Publicerad 2013-03-06 kl 08:18
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå