POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Lång färd mot kvartsfinal

Det är mycket snack om att Milan har med sig ett mycket bra resultat till returen ikväll. I teorin har man det, men teorins lagar stämmer liksom inte riktigt överens med Barcelona och Camp Nou. För i praktiken är ett 2-0 underläge inget oöverstigligt berg för Barcelona. I alla fall inte på deras hemmaplan där ytorna är så pass stora och där de rödblå spelarna är så trygga i sig själva.

Det är därför som Milan absolut inte ska försöka spela defensivt och försöka klara ett 0-0 eller 1-0-resultat. Det är dödsdömt. Därför måste Milan gå för mål. Gör man ett, bara ett enda förändras hela bilden totalt. För det är ändå stor skillnad för Barca att göra fyra än två. Jag tror att det är kvartsfinals-nyckeln för Milan.

Det första som ploppade upp i mitt huvud när Pazzini skadade sig i fredags var, oj är detta en gömd frälsning för Milan? Kan kanske Giampaolo Pazzinis uttåg ur startelvan och M´Baye Niangs inträde bli en helt avgörande faktor ikväll?

Trots Pazzinis goda form på sistone har jag haft en känsla av att Barcelona kommer ha svårare att bemöta en hungrig och mer oberäknelig Niang än en mer förutsägbar Pazzini. Niang har varit bra i många matcher men inte lyckats få till något mål. Han är lite som en travhäst som man liksom inte kan ta bort från sitt system för att man vet att det kan smälla till närsomhelst. Ikväll skulle ju vara ett väldigt lämpligt tillfälle.

Barcelona kan mycket väl döda allt hopp för de rödsvarta och göra processen kort med att vinna med 3-0. Men även Milan kan ställa till problem om de lyckas få hål på Barca. Men är kanske inte det mest troliga att det inte kommer räcka med 90 minuter ikväll?

Det kan bli en lång färd mot kvartsfinal.

Publicerad 2013-03-12 kl 11:55
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå