Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter klev av med stoltheten i behåll

Lorenzo Medici

Jag trodde aldrig att Inter skulle kunna vända mot Tottenham. Det gjorde de inte heller, men de var så nära man bara kan komma. Inter var offensivare än brukligt mot ett Bale-löst Spurs. En uppställning med Cassano, Palacio, Guarin och Kovacic gjorde att deblåsvarta fick bättre fart och kreativitet i sitt spel och därmed även lättare att kunna föra spelet.

Cambiasso lekte härlig gammal härskare när han vann boll och distribuerade den vidare med klass, Kovacic var full av spring, Zanetti var bara sig själv, Jonathan var för ovanlighetens skulle inte jättedålig och Chivu hade en en av sina säkra dagar på jobbet.

Målen trillade in i lagom takt och Inter pressade fram en förlängning. Personligen tycker jag att efter full tid i returmötet  borde bortamålen sluta att gälla. Det blir liksom märkligt att man ska kunna göra ett exakt lika resultat som sina motståndare men ändå bli straffade för bortamål på övertid.

Vilket självklart hände när Adebayor tvåfotade in Spurs viktiga 3-1-mål. Trots det kom Inter tillbaka ytterligare en gång och höll på att vända på bästa Barca-manér men de nådde inte riktigt hela vägen fram. Nu får de tyvärr lämna turneringen, men de klev åtminstone av med stoltheten i behåll.

Annons

***
Mr Europa League himself, Libor Kozak (leder skytteligan i E.L), gjorde tre mål inför tomma läktare och Lazio gick vidare. Det är faktiskt första gången som ett italienskt lag tar sig till kvartsfinal sedan man gjode om UEFA-cupen till Europa League. Då kanske man börjar förstå varför Italien tappat sin fjärde Champions League-plats.

***
Idag ska det lottas. Må Juve och Lazio få bästa möjliga lottning.

Publicerad 2013-03-15 09:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto