Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Röd storm i Munchen

Bayern Munchens andra mål luktade offside. Kanske var det mer straff än gult kort för filmning när Dante stoppade upp Lichtsteiner.

Naturligtvis hade matchen kunnat gå annorlunda om det hade dömts annorlunda i de situationerna. Eller inte. För ska sanningen fram så hade Juventus stora problem att ens ta sig över halva plan. Det var som att en röd storm svepte över ett oförberett svartvitt läger.

Juventus fick en mardrömsstart, skottet från Alaba touchade underdelen av Vidals sko vilket fick bollens bana att ta en onaturlig väg och framför allt inte den väg som Buffon trodde att den skulle ta. Det är oklart hur mycket det baklängesmålet påverkade Juventus insats. Något som var desto klarare var Bayern Munchens taktik. Att störa Andrea Pirlo. Vilket de lyckades till hundra procent med.

ANNONS

Pirlo fungerade som en magnet för röda spelare, så fort han hade bollen svärmade Bayern-spelare runt honom från alla håll och kanter (inte minst från Mandzukic som jobbade tillbaka). Denna taktik har lag i Serie A också försökt med men troligen har helhetskvalitén på lagen inte varit av Bayern-klass vilket gjort att det oftast inte fungerat. Men för Bayern fungerade det perfekt. Pirlo tappade boll och kom aldrig till lägen där han kunde leverera sina geniala passningar. Bayern fick honom att se riktigt gammal ut.

Men det fanns fler saker som inte fungerade som det skulle i Juventus igår. Försvaret kändes virrigare än vanligt (speciellt i första halvlek), Marchisio var totalt osynlig och när han väl hade bollen slarvade han. Juventus trycktes ner så långt att Matri och Quagliarella aldrig fick något understöd.

Kanske var detta även en match där Conte missade lite i taktiken. Det är möjligt att Vucinic inte tillräckligt fit för 90 minuter men kanske hade det varit bättre att starta med honom ändå (för att byta ut honom när han inte orkar mer) och genomföra den 3-5-1-1-plan som var utgångsidén (alltså Vucinic som ensam anfallare, Marchisio som släpande och in med Pogba), känslan är att Pogbas muskler kunnat göra nytta.

ANNONS

Eller så var det kanske bara så att Bayern var bättre igår helt enkelt, kanske hade det sett likadant ut ändå. Juventus har ett riktigt svårt utgångsläge och Bayern är nu stora favoriter att ta sig vidare. Och kanske är det just det som är Juves lilla hopp. Att Bayern ska bli lite, lite för självsäkra, den där lilla procenten som kan få en insats att tippa åt fel håll.

I vilket fall lär vi få se ett helt annat Juventus om en vecka. Det är jag säker på.

Publicerad 2013-04-03 kl 09:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto