Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter grep sista halmstrået

Lorenzo Medici

Det mesta var sig likt. Inters spel var relativt intetsägande, föga underhållande och inte speciellt övertygande.

Jonathan halkade omkring och konfirmerade att han inte är tillräckligt bra för en plats i startelvan, Garganos passningsspel var meningslöst, Cassano bara briljant i stötar och Guarin är helt ur form.

Men eftersom Sampdoria aldrig riktig la in turbon och Inter kunde luta sig emot Zanetti stabilitet, Handanovics lugn och briljans, Juan Jesus och Ranocchias tämligen säkra försvarsspel och Kovacics vilja att sätta fart och skapa saker, så las en grund för att inte förlora.

När den grunden var lagd kunde Alvaro Pereiras fina passningsfot och Rodrigo Palacios vassa anfallsspel fixa segern.  Mycket går att säga om Palacio. Han höll Sampdoria-försvaret sysselsatt med sitt flitiga löpande, nickade in första målet och solo-målade det andra. Palacio är i många avseenden den perfekta omställnings-anfallaren.

Annons

Segern innebär nu att Inter har lite, lite kontakt med Milan igen och eftersom deras stads-rivaler möter Fiorentina på söndag finns det en risk för rödsvart poängtapp vilket kan öppna upp chansen för Inter.

Självklart måste Inter höja sig spelmässigt om man ska kunna ta sig förbi Milan i tabellen men det är någonting jag sagt hela säsongen.

Trots det finns chansen fortfarande. Halmstrået är taget.

***
Tyckte att Antonio Contes uttalande efter Bayern Munchen var väldigt tydligt. -Det syntes att Bayern är ett rikare och starkare lag. De kan till och med köpa spelare för 48 miljoner euro, sa Conte. Han poängterade därmed tydligt vad som fattas detta Juve, 1-2 toppspelare. Budskapet är skickat, Agnelli.

***
Ikväll åker Lazio till Turkiet för att möta Fenerbache. I och med Juventus förlust är det kanske Lazio som blir Italiens hopp i Europa.

Annons
Publicerad 2013-04-04 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto