Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Flykten från Rom

På måndag möts Roma och Lazio i ytterligare ett Rom-derby. Pablo Osvaldo är avstängd. Hernanes lär åtminstone sitta på bänken. Kanske är det sista gången de överhuvudtaget finns med kring ett Rom-derby.

Pablo Osvaldo

Zdenek Zeman lyckades aldrig som tränare för Roma men kanske var han något på spåren när han i höstas bänkade Daniele De Rossi och Pablo Osvaldo för att han inte tyckte att de gav hundra procent.

När det gäller De Rossi handlade det troligen även om andra saker som taktiska dispositioner och att han hade uttalat sig negativt om Zemans taktik. Idag kanske Roma trots allt ändå ångrar att de inte sålde De Rossi till Manchester City i somras. Chansen att håva in ca 250 miljoner för honom kommer nog aldrig att komma igen.

ANNONS

Men trots att De Rossi inte varit bra den här säsongen,varken under Zeman eller Andreazzoli, så är han ändå en spelare som ger allt för Roma och som man kanske kan få liv i nästa säsong.

Det gäller inte för Pablo Osvaldo. Jag har återkommit till hans något speciella psyke ett par gånger under året. Ibland vill han ta på sig ansvaret att ta straffar, ibland är han lat och oinspirerad, ibland får han oss att beundra sina cykelsparkar och ibland verkar han hellre vilja befinna sig i sin nya kärlek Jimiea Barons famn än på en fotbollsplan.

Osvaldo verkar vara en komplex människa och fotbollsspelare. Helt enkelt verkar det som att hans psyke och mentalitet hindrar honom från att bli så bra som han skulle kunna bli. Eller så är det helt enkelt detta som är Pablo Daniel Osvaldo.

Efter att ha snott en straff framför ögonen på Totti och missat, gestikulerat när han blivit utbytt och sett allmänt ointresserad ut på sistone tyder nu allt på att Roma kommer försöka sälja honom. All logik pekar dit. Osvaldo verkar mer intresserad av att flytta till Argentina (för att få närmare till Baron), Roma har redan en ersättare i klubben i Mattia Destro och man behöver pengarna.

ANNONS

Pengarna ja. Det kan ju bli lite problem där. Roma verkar inställda på att försöka få tillbaka samma summa som man gav för honom.  Men i takt med att hans rykte om att inte vara en lagspelare utan en problemmakare har ökat, så har hans värde sjunkit. Roma får nog helt enkelt ställa in sig på att nöja sig med att få ut en tredjedel av vad de en gång la ut.

Och det är väl detta som är problemet. Att Roma inte har råd att göra fler missar på transfermarknaden.

Osvaldo ett bra exempel på det.

Hernanes

När det gäller brassen på den “andra sidan” är problemen av annan art. Hernanes har haft en del problem med skador men har annars under stora delar av säsongen varit bra och hittat rätt längre ner i planen under tränare Petkovic.

Men när man hör om spelare som inte vill förlänga kontraktet fast klubben vill, ska man alltid ta varningssignalen på allvar. När man hör om en spelare vars agent vill höja lönen under kontraktets gång  är det alltid ett tecken på att saker och ting kan börja ruckas.

ANNONS

Har man en agent som gärna talar om andra klubbars intresse för sin klient är det ofta ett sätt att sätta press på klubben. Alla dessa saker faller väl in på Lazio, Hernanes och agenten Joseph Lee.

Hernanes har kontrakt till 2015 så fram till dess är han en Lazio-spelare. Men det är skillnad på att ha en nöjd Hernanes i laget och en inte så nöjd Hernanes i laget. Och vi vet ju hur envis och hård president Claudio Lotito kan vara när det gäller spelare, kontrakt och övergångar (t ex Pandev, Ledesma, Zarate, De Silvestri, Diakité, Cavanda).

Hernanes stannar nog gärna i Lazio. Men nu har han säkert kommit till den punkt där han också vill vinna något (och då menar jag inte italienska cupen) eller spela i Champions League. Missar Lazio återigen C.L och om Lotito inte plockar fram stora plånboken för att bygga ett scudetto-lag är det inte omöjligt att “Profeten” vill dra vidare dit där guldet glimrar starkare.

Och det är ju just det som är problemet, för att kunna skapa ett stort lag krävs det att de stora spelarna stannar.

ANNONS

Hos Lazio är Hernanes just en sådan spelare.

***

Det där sista målet som Lazio släppte in mot Fenerbache gör ont. Det är stor skillnad på 1-0 och 2-0. Nu finns det en överhängande risk at Italien inte har ett enda lag vidare till europa-cupernas semifinaler. Nu gäller uppdrag upphämtning!

Publicerad 2013-04-05 kl 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto