Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Drama i meningslösheten

Lorenzo Medici

Tiberio Guarente jublade i segeryra, ett sånt där mål där hela laget deltar. Ett ledningsmål som sker fem minuter innan 90 är alltid ett troligt segermål. Känslan är euforisk.

D´Ambrosio slog in bollen lite på slump med sekunder kvar och där dök inhoppande Rolando Bianchi upp. Han som ännu inte förlängt sitt utgående kontrakt fastän han numer är lite av en Torino-hjälte. Han missade inte. Han stötte in kvitteringen och känslan av vanmakt och besvikelse som Torino kände för en vecka sedan när Napoli vände underläge till seger var nu utbytt till glädje. Besvikelsen tillhörde Bologna. Det kan svänga fort från vecka till vecka.

Det var två lag på relativt säker mark som kryssade. Det var drama i meningslösheten. Men det var spännande och härligt att bevittna. Lite som att det faktiskt sker jäkligt bra fester på Serie A:s bakgårdar också.

Annons

På en av Serie A:s mer fashionabla scener hade Juventus oerhört svårt att få in bollen bakom Ivan Pelizzoli och Pescara. Men när Rizzo drog ner Vidal, drog Mirko Vucinic ner brallorna efter sitt straffmål. Sedan gjorde han ytterligare ett mål. Ett rätt typiskt Vucinic-mål, en snygg kropps-vrickning och placering i bortre. När Mirko är som bäst. Problemet är att han är det bara ibland och att han oftast gör det mot mindre bra motstånd.

På onsdag är det dags att kliva fram även mot bästa tänkbara motstånd.

***

Om bara några timmar är det dags att smälla av omgångens fräckaste fyrverkeri. Fiorentina tar emot Milan med eller utan Jovetic. Ett fullsatt Artemio Franchi. Montolivo återvänder, Balotelli beträder Violas heliga matta medan Pizarro och Borja ska försöka bryta sin tiki-taka armé genom rödsvarta ränder.

Annons

Det kan bli något extra att följa.

Publicerad 2013-04-07 09:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto