Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ur Inters sönderfall föddes ytterligare ett Rom-Derby

Esteban Cambiasso kom aldrig längre än uppvärmningen. Inters demoner öppnade återigen upp luckan till sjukstugan och la locket på. Eller, så handlar det bara om att sparka varenda en ur fys-staben.

Men på något sätt verkade Inter ta sig samman och knyta näven trots ett lag bestående av till stora delar reserver. Första halvtimmen var riktigt bra och pryddes av ett oerhört vackert mål ihopsnickrat av Jonathan, Rocchi och Alvarez. Det var som att när Inter inte hade pressen på sig så flöt det lättare, som att en propp lossnat. Alvarez hade plötsligt mod och självförtroende, Rocchi såg inte så himla gammal ut, Samuel offrade sig och Kovacic styrde fint.

ANNONS

Men Roma väntade. Det var som att de lät Inter leka av sig entusiasmen, för att bara låta kvaliteten på startelvan till slut ta ut sin rätt. Sista kvarten av första halvlek började de hitta rätt och någon av deras två sylvassa chanser (Destros och Florenzis) hade lett till en kvittering om det inte vore för Super-Samir.

Men målet skulle komma. Av den spelare som Andreazzoli förutspådde skulle få en avgörande roll. Av han som en gång tillhörde Inters fotbollsakademi, han förra sommaren värvades som Romas nya stjärna. Kanske är tiden inne nu för Mattia Destro att göra sig ett rödgult namn.

Han kvitterade bara inte med en elegant chipp, utan satte även in dolken i Inters cuphjärta med att göra 1-2. Finito. Inters säsong föll samman. Från Etoos avsked, Stramaccionis taktik, Sneijder-såpan, en satans vintermercato, Marco Branca, alla tjugosju tusen skadorna och allt därtill. Ytterligare en förkrossad säsong är i sitt crescendo.

Roma och Aurelio Andreazzoli däremot har en del att se fram emot med sin skadefria trupp. Jag vågar dock inte lita på Andreazolli ännu, jag tänker inte hoppa på “The Aurelio-bandwagon” än. Matcherna innan den igår var inte bra och jag är inte säker på att han är långtidslösningen.

ANNONS

Men han lär garanterat ha stärkt sina chanser i och med segern igår. Och om han och Roma lyckas vinna finalen den 26 maj, ja då kan det bli svårt för Roma-ledningen att inte ge honom förlängt kontrakt.

För visst föddes det ytterligare ett Rom-derby ur Destros fötter och Inters söderfall.

Publicerad 2013-04-18 kl 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto