Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förbindelsen mellan Zeman och Moratti, Milano-Lavezzi och Marottas ena öga

Lorenzo Medici

Först Zlatan, sedan Lavezzi. Att Ibra vill tillbaka till Milano och letar lyxlägenhet där är väl kanske inte så konstigt med tanke på att han tillbringat en stor del av sitt vuxna liv där, men att även Lavezzi ska vara så förtrollad av staden är lite mer överraskande.

Allt detta blir ju på något sätt ett slag i ansiktet på staden Paris. Vad är det för fel med att bo där? För mig som aldrig satt min fot i den franska huvudstaden är det omöjligt att svara på det men jag gissar att det bara handlar om subjektiv kemi. Men man kan ju inte ha en startelva som pendlar från Milano till Paris varje dag.

Kanske är det inte bara att klippa och klistra ihop ett världslag trots allt. Självklart är det mer komplext än så och det är det vi ser nu. Jag tror inte på konceptet: ett starkt lag som är relativt överlägset de andra. Jag tror att PSG är långsiktigt beroende av fler klubbar i Frankrike hänger med i satsningen.

Annons

Där har Italien och Serie A en stor fördel. Den italienska fotbollen lider av många andra problem som gamla arenor, merchandising, ekonomi osv. Men de problemen är faktiskt lättare att få grepp om än att skapa en stark historik och för en fascination och trivsel i klubbarna och landet.

En trio med Lavezzi-Balotelli-El Shaarawy? S-P-E-T-T-A-C-O-L-A-R-E. Men kommer det fungera? Inte lika säkert.

***
Som jag tidigare påpekat tror jag inte att Allegri sitter säkert så länge Berlusconi finns med i bilden. Silvio har tidigare uttryckt missnöje mot den Toscana-födde tränaren och skulle Milan missa tredjeplatsen kommer han ryka. Jag vet inte om han ens sitter säkert med en tredjeplats i bagaget.

***
Milans stora antagonist just nu är Fiorentina, som börjar planera för framtiden. Giuseppe Rossi är ju redan en del av den, Ljajics explosion kan också vara det, men kanske inte Stevan Jovetic. Hur bra montenegrinen än är så har Viola fått en del svar den här säsongen att det går att klara sig riktigt bra även utan honom.

Annons

Visst, han har varit fantastisk många matcher men också skadad en del och då har Fiorentina klarat sig bra ändå. Vill han lämna och priset är det rätta kommer han försvinna. Dels för att Fiorentina då inte har något val men också för att man får in pengar att bygga vidare ett lag som passar Montella så bra som möjligt.

Nu har det till och med ryktats om Alexis Sanchez. Känns omöjligt men tanken är svindlande vacker.

***
Vad än Liverpool säger och tycker så är det klart att priset på Luis Suarez har sjunkit. Och visst lurar Juventus i kannibal-vassen. Tror inte att det är något problem för Juve att få honom att skärpa sig. Sätt honom ensam i samma rum med en ilsken Conte och Marottas ena öga så är det ordnat på fem minuter.

***
Massimo Moratti säger att Inter håller på att bygga en framtid och en bra sådan. Jag håller med om det första men det andra….nja känner mig mer osäker där.  Det är dock inte omöjligt att Moratti till slut väljer att behålla Stramaccioni nästa säsong av romantiska och principiella skäl. Men om han inte gör det vore det ju smått fantastiskt om han vågade plocka in Zdenek Zeman.

Annons

Zeman som i en intervju igår talade ut om det ena och det andra. Bland annat att man inte kan motstå ett jobb som Inter-tränare. Moratti och Zeman tillsammans? Kan inte förstå att det inte redan hänt.

För övrigt gillade jag detta citat från Zeman:
-När jag skrev på tänkte jag aldrig på bankontot eller ägarna, utan bara på fansen. För mig är det de som är Roma.

För Zeman har alltid tillfredsställelsen att ge supportrarna glädje och underhållning varit den absolut största drivkraften.

***
Roma ja, gissar att de kommer satsa hårt på att få Walter Mazzarri nästa säsong. Gissar även att Mazzarri själv kan vara intresserad. Blir Massimiliano Allegri ledig finns han garanterat med i bilden också. Om de känns som en bra lösning? Vete katten.

***
Claudio Lotito öppnade transferdörren något på glänt åt Hernanes och stängde samtidigt dörren för ryktena om en försäljning av klubben.

Annons

***
Jag skrev bara för några dagar sedan om hur mycket stålar Udinese kan dra in i sommar. Nu verkar Atletico Madrid beredda att lägga ca 28 miljoner euro på Luis Muriel (de kommer ju ha råd då de säljer Falaco) och Zenit verkar villiga att betala 12 miljoner euro för Benatia.  40 miljoner i en smäll? Udinese behöver sällan sälja spelare av ren nödvändighet men säger aldrig nej när priset är bra.

***
Nu har fotbollsförbundet sagt att utan en hemma-arena i ordning så kommer man inte kunna skriva in sig till nästa säsongs Serie A. Självklart är det en direkt antydan till president Cellino och Cagliari.

***

B-A-Y-E-R-N-I-S-S-I-M-O-!

Publicerad 2013-04-24 08:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto