Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alla minns Lewandowski

Lorenzo Medici

Fyra mål i en Champions League-semifinal är ingen promenad i parken. Gör man det dessutom mot Real Madrid ökar prestations-värdet ytterligare ett par centimeter.

Robert Lewandowski är mannen på allas läppar men också i en del klubbars förträngda minnen. Sommaren 2010 var Robert 20 år och tillhörde Lech Poznan, en talang men inte mycket mer än så.

Atalanta, Sampdoria och Napoli var alla där och nosade på hans namnteckning. Men ingen var så nära som Genoa. De hade följt honom i två månader och var överens med både klubb och agent. Allt var klart. Men affären sprack i sista stund.

Bland annat berättar Genoas f.d sportdirektör Stefano Capozucca att Lewandowski var inbjuden för att se derbyt mot Sampdoria och att president Enrico Preziosi då inte ska ha blivit imponerad av hans kroppsbyggnad. Preziosi själv hänvisar till att hans agent vill ha för mycket förmedlingsprevisioner.

Annons

Idag är Lewandowski superstjärna och på väg mot en final på Wembley, medan Genoa kämpar för sin existens  i den högsta serien. President Preziosi ångrar sig säkert idag.

Men det är väl det som är charmen med fotboll. Att det är de små detaljerna, de oanade omständigheterna som kan få de stora konsekvenserna.

För Robert Lewandowski hade nog aldrig blivit så bra som han är idag om det inte var just Borussia Dortmund och professor Jurgen Klopp han hamnat hos.

Och inte hade han gjort fyra mål i en Champions League-match heller.

Publicerad 2013-04-26 08:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto