Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Cynsimen lurade bort Violas C.L-hopp

Det gick att irritera sig över mycket igår. Fiorentinas ineffektivitet, att det fegare laget vann och Mazzolenis domarinsats.

Fiorentina borde naturligtvis ha vunnit går. Jag var rätt överraskad över det sätt som Roma resignerade inför sina motståndare och satsade på att försöka få med sig en poäng. Som om de insåg att de erkände att de var ett sämre lag och utgick ifrån det. Jag kan förstå det om man är ett provinslag som kämpar i botten men inte om man är ett Roma (med det spelarmaterialet som man har) som kämpar om en Europa league-plats.

Fiorentina dansade ungefär sin vanliga sång men borde ha skapat fler chanser med tanke på deras stora bollinnehav. Roma kom knappt över halva plan i andra halvlek och hade knappt en omställning till anfall förrän sista fem minutrarna.

Att Roma gjorde en bra försvarsinsats råder det inget tvvel om. Men vi ska inte överdriva insatsen. Ligger man så långt ner i plan och är så inställda på försvarsspel är det inte jättesvårt. Om man ligger i knät på försvararna i 90 minuter som De Rossi och Bradley gjorde är vägen kort till att hjälpa backlinjen. Fiorentinas relativt förutsägbara anfallspel var också ganska lättläst.

Fiorentina behöver spetsa laget lite nästa säsong, det fattas fortfarande någonting för att kunna slå sig in bland de de tre största, t ex en riktig striker.

Man skulle kunna hylla Roma och Andreazzolis seger igår. Jag gör det inte. Jag gillade inte den fega inställningen. Vi ska heller inte glömma att segern fullbordades efter det att Mazzoleni missat en solklar straff för Fiorentina.

Bollen som tog på Daniele De Rossi (som då också troligen skulle fått sitt andra gula) gick inte att ta miste på. Hade Mazzoleni skött sitt jobb hade inte funnits mycket att hylla hos Roma.

Och framför allt hade Fiorentina fortfarande haft en bra chans att ta sig till Champions League.

Publicerad 2013-05-05 kl 09:09
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons