Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Montella-napoletanaren, en romersk Mazzarri och en ligurisk Zeman?

Lorenzo Medici

Vid denna tidpunkt på året brukar det florera spelarrykten till höger och vänster och det gör det även detta år. Men det var länge sedan jag var med om en sådan rykteshärd och så många olösta pusselbitar angående tränarna i Serie A. Ovanligt många tränare sitter löst av olika anledningar, inte minst i de större lagen förutom Juventus.

Som jag skrivit tidigare måste den ena dominobrickan börja falla för att få pjäserna att flytta på sig. Och troligen måste den sista omgången färdigspelas först. En av de största brickorna är förstås Walter Mazzarri.

President Aurelio De Laurentiis och Napoli vill skriva ett nytt och fett kontrakt med Mazzarri. Men troligen finns det en tvekan hos den Toscana-födde tränaren. Spelare som haft honom tidigare menar att Mazzarri inte kan vara för länge på samma ställe. Troligen finns det också en frestelse att ta över Roma och göra dem framgångsrika. Att han behöver en ny utmaning helt enkelt.

Jag menar alltså att Romas förstaval är Mazzarri och Massimiliano Allegri deras andraval. Skulle de två spricka ligger nog nuvarande tränaren Aurelio Andreazzoli bäst till. Men min känsla är att de väldigt, väldigt gärna vill ha Mazzarri.

Annons

Om Mazzarri skulle lämna Napoli lämnar han en väldigt tom plats efter sig. Även om jag tycker att Mazzarri har sina brister (som de flesta) så är det inte en lätt att efterträda honom. Hans facit med Napoli är imponerande.

Vincenzo Montella är född 15 km utanför Neapel. Bara häromdagen sa han att det vore en dröm att någon gång få träna Napoli. Det lär vara en dröm för De Laurentiis också. Men är det dags redan nu? Troligen inte.

Bröderna Della Valle vet att det vore harakiri att tappa Montella i detta läge. Nu när man har vunnit tillbaka sina fans vill man inte tappa dem igen. Den publikvänliga fotbollen som Montella har skänkt Fiorentina har gett eko i hela Italien och Viola-supportrarna ser troligen honom som den största garantin till fortsatta framgångar.

Andrahands-alternativ för Napoli är troligen Stefano Pioli och Malagas Maurico Pellegrino. Pioli är nog ett säkrare kort då han kan den italienska fotbollen medan Pellegrino har imponerat ute i Europa vid flera tillfällen.

Annons

Massimo Moratti däremot verkar än så länge stå på sig och fortsätta med Andrea Stramaccioni. Moratti har ofta en tendens att bli romantisk kring sina val och vill nog ge honom ytterligare en chans.

Jag är långt ifrån övertygad om att Stramaccioni kommer lyckas mycket bättre nästa säsong men om Moratti håller fast vid honom måste jag ändå hylla presidenten för att försöka stå för någon sorts konsekvens och en tro på vad man gör. Kanske får han också rätt till slut….även om jag är rädd för att han inte får det.

Vi ska heller inte glömma att om Moratti vet att han inte kan få t ex Montella eller Mazzarri kanske han tycker att det är bättre att fortsätta med sin adept än att ta in någon bara för sakens skull. Lite som han gjorde med Gasperini tidigare.

Det roligaste och märkligaste ryktet kommer ändå från Ligurien. Att president Enrico Preziosi inte vill ge Davide Ballardini fortsatt förtroende är nog inte så konstigt med tanke på den dåliga avslutningen som Genoa gjort.

Annons

Det som överraskar lite är namnet på den som det ryktas ska ta över. Nämligen Zdenek Zeman. Inte nog med det. Som sportdirektör: Pantaleo Corvino. Snacka om ett lag att redan nu börja älska.

Zeman och Corvino har redan jobbat ihop i Lecce och det finns ömsesidig vänskap dem emellan. Jag kan tycka att det är lite överraskande att Zeman är aktuell efter misslyckandet (som jag i och för sig tycker inte bara var hans fel) i Roma. Men det mest absurda är ju att se Zeman & Corvino jobba med Preziosi i ryggen. Känns som en märklig kombination.

Men vi ska inte glömma att Preziosi drev ett starkt projekt med Gasperini som tränare rätt länge. Men självklart var det hela tiden knutet till framgång. Och sedan måste man ju fråga sig, varför vill Preziosi välja Zeman?

Är det mest för att vinna tillbaka supportrarna (lite som Roma gjorde förra sommaren)? Eller tror han verkligen på Zeman och hans metoder? För som jag skrivit tidigare (och som bland annat Pescaras president Sebastiani bekräftat), ska man ge sig i kast med Zeman måste man stå bakom det valet till hundra procent. Annars är det nog lika bra att låta bli.

Annons
Publicerad 2013-05-11 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto