Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rapport från omgång 37`

Förmiddagen inleddes med att bottenstriden skulle få sitt definitiva svar. Medan Torino och Genoa fixade sina poäng så förlorade Palermo under Toscanas hällande regn. Serie B nästa. Efter nio raka säsonger får nu alltså Zamparinis sicilianska bygge lämna den högsta serien.

***
Fiorentina är nu helt klara för Europa League (de har en liten chans på C.L  fortfarande även om det troligen inte finns en snöbollschans i helvetet att Siena tar poäng av Milan i sista omgången) och det är lätt att glömma bort vilket storverk Daniele Pradé och Vincenzo Montella har gjort.

För drygt ett år sedan var Fiorentina en klubb i kris. Slagsmål, kamp för överlevnad i den högsta serien och supportrarna emot sig. Nu är Florens purpurfärgade armé Italiens nya gunstlingar som armerat sig med ett både underhållande och framgångsrikt spel.

ANNONS

***
Antonio Di Natale gjorde två mål när Udinese vände och vann mot Atalanta och nu är de mycket nära en ny resa ut i Europa. Deras sju raka segrar är inget annnat än otroligt imponerande. Men än viktigare är kanske att ombygget av deras arena börjar imorgon.

***

Lazio har ångat på rätt bra den senaste veckan. Igår vann de, anförda av Antonio Candreva, och är nu enda lag som har chansen att gå förbi Udinese.

***

Aurelio Andreazzoli bekräftade igår bara det jag skrivit tidigare. Han har inte “det”. Igår var man en man mer än Milan i mer än en halvlek och tvungna att vinna för att nå sjätteplatsen men lyckades aldrig sätta någon större press på Milan. Som om de hade fastnat i sin inledande spelplan och inte kunde ta sig loss från den. Roma under Andreazzoli har för ofta varit lite för fegt och utan någon större spelidé.

ANNONS

Jag tyckte det var straff när Lamela hakades upp av Constant.

Sulley Muntaris utvisning var bland de mest märkliga och korkade utvisningar jag sett (och då har jag ändå sett en del under 25 år).

Jag tyckte domare Rocchi gjorde helt rätt som blåste av matchen vid de rasistiska tillmälena från Roma-supportrarna. Efter det blev det bättre.

Påminner inte Milans nya bortatröjor om dessa Arsenal-tröjor?

Giuseppe De Luca gjorde mål igår. Jag tror att nästa säsong kommer bli hans. Jag hoppas även att Guido Marilungo kan få chansen att göra nästa år till sitt.

***

Ricky Alvarez har nu bekräftat att han är en spelare att sälja. Ingen vinnarskalle och noll poängsspelare.

Måste nog ta tillbaka lite av de hårda ord jag gett Yuto Nagatomo för igår mot Genoa tyckte jag han var Inters bästa utespelare. Vilket tyvärr säger en del om Inters elva för tillfället i och för sig…..hjäälp, vem ska rädda oss från Kuzmanovic!

ANNONS

***

Delio Rossi och Roberto Donadoni satt stensäkert på sina poster för typ två månader sedan  Inte lika säkert idag.

***

Gianpiero Ventura har uttryckt lite missnöje då Torino-supportrarna gnällde efter 0-0 matchen mot Genoa. Vem kan klandra dem? Nåja, utsikten med Giuseppe Sannino eller Eugenio Corini som ny Torino-tränare låter inte helt fel.

***

Det var inte bara Palermo som åkte ur igår. Även Siena tog farväl. Tror inte vi kommer se dem i Serie A på ett tag.

***

Nu kommer överskattade Roberto Mancini kanske hem till Italien. Men vart?

***

Givetvis är Watfords sak även Udineses sak då familjen Pozzo är inblandad i båda klubbarna. Blir intressant att se vilka spelare som hamnar vart om Watford tar klivet upp till Premier League. Matej Vydra? Fernando Forestieri? Mathias Ranegie?

***

Troligen lär bara en av Zlatan och Leonardo bli kvar i PSG nästa säsong. Jag tror det är den sistnämnde som lämnar skutan. Mer om det imorgon.

ANNONS

Och omgångskrönika förstås.

Publicerad 2013-05-13 kl 10:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto