Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingen Zlatan i Serie A?

Lorenzo Medici

Jag trodde verkligen att chanserna att återse Zlatan Ibrahimovic var goda. Men efter uttalandet häromdagen att han stannar känns det faktiskt mer troligt att han blir kvar i Frankrike och PSG. Men var han aldrig ens aktuell för Juventus? Ville han aldrig lämna Paris? Jag tror att svaren på båda frågorna ändå är ett vagt ja.

Jag tror att Juventus sonderade/sonderar terrängen kring Zlatan och en flytt, att han var ett av många namn som var (eller är) aktuella. Men jag kan tänka mig att Juventus ändrat spår lite grann. Kanske kändes den höga lönen lite väl hög, kanske kändes Ibras ålder lite för lite framtid och kanske spelade supportrarnas delade åsikter om Zlatan faktiskt en roll. Kanske är det därför han nu sagt att han vill vara kvar.

Eller så var det Zlatan som sa att han vill stanna i PSG och Juve accelererade övergångarna med Gonzalo Higuain och Stevan Jovetic istället. Jag kan inte säga att chanserna nu är borta att Zlatan bär svartvitt nästa säsong men det känns som att möjligheterna försämrats rejält.

Annons

För italiensk fotboll i Sverige hade det naturligtvis betytt mycket. För oss som jobbar med Serie A och för intresset i Sverige överlag skulle det naturligtvis betyda enormt mycket om Zlatan väljer att återvända till Italien.

Skillnaden i TV-tittare mellan en match mellan säg Juventus och Lazio utan Zlatan och med Zlatan är enorm. Och vem vet för Juventus och Zlatans del är det kanske ändå bäst om det inte blir någon flytt tillbaka till Serie A.

Just när jag skrivit klart detta, nås jag av uppgiften att Zlatan valt att inte fira natten lång med övriga lagkamrater i PSG utan åkt hem och att före detta porrstjärnan och “sierskan” Virginie Caprice sagt att hon svär på att Zlatan hamnar i Juventus.

Det kanske blir lång sommar trots allt.

Publicerad 2013-05-14 09:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto