Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sommarmercato - Milan

För drygt ett år sedan sålde Milan Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva samtidigt som flera av de gamla viktiga kuggarna som Seedorf, Gattuso, Nesta, Inzaghi m fl lämnade klubben. Hösten 2012 blev därför inte helt oväntat mycket tuff och det såg väldigt mörkt ut för Milan.

Men Stephan El Shaarawy exploderade och sakta men säkert lyckades Allegri bygga upp något på nytt. Under januaris transferfönster värvade man Mario Balotelli och nu är man nära en Champions League-plats. Enligt mig är Milan egentligen bara 3-4 klassvärvningar ifrån att skapa ett riktigt, riktigt bra lag igen.

Min transfer-kalkyl nedan är baserad på att Milan tar sig till Champions League-kvalet (och då helst vidare från kvalet). Om Fiorentina passerar Milan på söndag kan ni glömma bort att ni läst detta. Inom parentes antal ca miljoner euro.

ANNONS

Spelare att sälja: M´Baye Niang (12)  Robinho (8), KP Boateng, (10), Sulley Muntari (3), Bakaye Traore (2) Didac Vila (1), Urby Emanuelsson (4), Övriga försäljningar (5). Ca: 45 miljoner euro.

Ska man värva en mittback, två mittfältare och en anfallare av hög klass räcker det inte med att sälja Robinho och Boateng. Minst en spelare som man inte vill “offra” måste nog “offras” för att få in mera pengar.

Mitt val hamnade på M´Baye Niang. Hans talang är odiskutabel och med sin mix av fysik och teknik är han en bomb i väntan på att explodera. Men vi vet väldigt lite om hans framtid som stabil målskytt och med tanke på att Milan redan har den typen av spelare (som vi vet är en vass målskytt) i Balotelli blir Niang “över” så att säga.

Dessutom har han nog ett högt värde. Det finns garanterat flera Premier League-klubbar som skulle kunna betala minst 10 miljoner euro för honom.

ANNONS

Robinho skulle Milan ha sålt redan i vintras och nu kanske värdet har sjunkit något men gissar att t ex Santos fortfarande är intresserade, inte minst om Neymar lämnar i sommar. Boatengs säsong har till stora delar varit en besvikelse även om han ryckt upp sig något under våren. KPB har nog ett hyfsat marknadsvärde och känns inte direkt oumbärlig för laget.

Kan man sedan göra sig av med spelare som Traore, Muntari, Didac Vila och Emanuelson och få in ca 10 miljoner euro är det bra.

Budget: 65 miljoner euro.
Om Milan tar sig till gruppspelet i Champions League borde man kunna komma upp i en sammanlagd 65 miljoner-budget (inkl spelarförsäljningar).

Spelare att köpa: Mattia Perin & Juraj Kucka (4), Angelo Ogbonna (7), Andrea Dossena (2), Kevin Strootman (10), Cesc Fabregas (20), Esequiel Lavezzi (13), Jorginho (3,5), Cristian Zapata (2), Alberto Paloschi (2).

ANNONS

Cristian Zapata har gjort en mycket bra säsong och borde naturligtvis köpas loss från Villarreal för 6 miljoner euro uppdelat på tre år (Milan kommer försöka få lite rabatt). Sedan måste man köpa loss andra halvan av Paloschi så att man kan inkludera honom i affären med Ogbonna.

Milan behöver en ny målvakt för framtiden. Mattia Perin är kanske Italiens största målvaktstalang (i god konkurrens med Bardi och Leali) och är redo att kliva in i rampljuset direkt men kan även samtycka till att vara reserv för Abbiati i något år.

Eftersom Genoas president Enrico Preziosi alltid dansar efter Milans pipa lär det inte bli så svårt att göra affärer med Genoa. Därför inkluderas även Juraj Kucka i affären som nog kan bidra med sin offervilja till sin nya klubb och är en bra spelare att ha i truppen (bättre än Muntari och Traore i vilket fall).

ANNONS

Så här skulle affärerna kunna gå till:

Genoa får: Halva ägarskapet av Marco Fossati, hela ägarskapet av Luca Antonini och Marco Amelia, plus 4 miljoner euro.
Milan får: Halva ägarskapet av Mattia Perin och hela ägarskapet av Juraj Kucka.

Torino får: Hela ägarskapet av Alberto Paloschi, halva delägarskapet av Bartosz Salamon  och Cristan Zaccardo, plus 7 miljoner euro.
Milan får: Hela ägarskapet av Angelo Ogbonna.

Sedan behöver Milan spetsa till mittfält och anfallet med lite klass. Cesc Fabregas kan vara på väg bort från Barcelona då de planerar att ändra om lite i sitt lag. Hans spelskicklighet och spelintelligens skulle verkligen behövas på Milans mittfält. En affär med betalning uppdelat på två år med Barcelona är inget ovanligt i sportdirektör Gallianis värld.

Men bredvid Montolivo och Fabregas behövs det lite muskler och bollvinnande. Kevin Strootman har länge varit en spelare på Milans önskelista och nu kanske tiden är inne för en värvning av holländaren.

ANNONS

Eftersom man sålt Niang är tanken att man ska värva en mer etablerad anfallare som går direkt in och lyfter laget. Ezequiel Lavezzi har uttryckt en hemlängtan till Italien och har letat hus i Milano. En flytt till Milan skulle säkert falla argentinaren i smaken.

PSGs sportdirektör Leonardo kan vara på väg bort från den franska klubben vilket gör hans värvningar mindre känsliga att göra sig av med. Precis som med Fabregas betalar man övergången under två år. Ett alternativ till Lavezzi är givetvis Alexis Sanchez.

För att täppa igen det lilla, lilla hål som Luca Antonini och Cristian Zaccardo lämnat efter sig kan man värva Andrea Dossena, inget spektakulärt men han är okej som back-up. Sedan investerar man i Veronas mittfältare Jorginho men låter honom spela vidare i Hellas en säsong till (eftersom de med 90 % går upp till Serie A på lördag).

ANNONS

Simone Ganz och Bryan Cristante ligger närmast en plats i A-truppen men kan båda kanske må bäst av att lånas ut till någon Serie A- eller B-klubb för mer speltid. Men de är två talanger att satsa på.

Truppen kan sedan kompletteras med en återvändande Nigel De Jong och redan köpta spännande spelare som Vergara och Saponara.

Målvakter: Perin, Abbiati.
Försvarare: Ogbonna, Zapata, Mexes, De Sciglio, Abate, Constant, Yepes,  Dossena, Vergara
Mittfältare: Nocerino, Kucka, Montolivo, Flamini, De Jong, Ambrosini, Strootman, Fabregas.
Anfallare: Lavezzi, El Shaarawy, Balotelli, Saponara, Pazzini, Ganz.

Publicerad 2013-05-15 kl 10:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto