Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så ska Palermo ta sig tillbaka

Palermo har åkt ur Serie A och till stor del var det Maurizio Zamparinis fel. Vad som verkade vara rätt tränare (Sannino) tyckte Zamparini var fel tränare vilket till slut visade sig vara rätt tränare.

Vad som verkade vara ett intressant projekt med Pietro Lo Monaco gav bara förvirring och meningslösa januari-värningar. In och ut, fram och tillbaka och man kom ingenstans fort. Eller snarare jäktade man ner i tabellen. Förvirrande? Välkommen till Zampa-world.

Under två år har man successivt försämrat kvaliteten på truppen och jag hävdar att största misstagen har varit försvars-värvningarna. Man plockade in Stefano Sorrentino alldeles för sent och backar som Steve Von Bergen, Andrea Mantovani, Ezequiel Munoz, och Salvatore Aronica har helt enkelt inte hållit måttet.

ANNONS

Man plockade till och med ner Massimo Donato som mittback vilket fungerade bra i början, men klart sämre desto längre tiden gick. Däremot har jag svårt att anklaga Zamparini för hårt. Han har trots allt lagt fram mer på bordet än han tagit bort. Han tog dem från fotbollens bakgårdar till någon ynka poäng från Champions League-kval. Vem kan glömma Pastore-Ilicic-Miccoli trion?

En säsong då den mest spektakulära fotbollen faktiskt utspelade sig på La Favorita. Vem kan glömma cupfinalen på Olimpico då Palermo-supportrarna förvandlade arenan till ett rosasvart böljande hav. Vi borde inte glömma att Palermo under nio Serie A-säsonger kvalificerade sig för Europa-spel hela fem gånger.

Men med Zamparini är man inte garanterad kontinuitet och konsekvens. Med Zamparini är det inte helt ologiskt att man åker ur den högsta serien fastän man kanske inte borde. Den intuitive presidenten är dock ofta ärlig och har även lagt på sig mycket av ansvaret över det som har hänt.

ANNONS

Så hur ska Palermo kunna ta sig tillbaka till Serie A på snabbaste möjliga sätt? Vi ska ha klart för oss att komma bland de två första i Serie B är ingen promenad i parken.

Tränare
Har man en bra tränare vid rodret blir ju allting mycket lättare. Palermo har Giuseppe Sannino fortfarande under kontrakt och är han bara motiverad känns det som en bra lösning. Annars vore Eugenio Corini ett bra alternativ efter sin fina tid i klubben som spelare.

Publiken
Man måste få publikstödet. På senare tid har det inte varit världens bästa stämning på Renzo Barbera och det är viktigt att Palermo återfår sina supportrars stöd i ryggen. Det kan vara helt avgörande för hur det går.

Nyckelspelare
Fabrizo Miccoli kan vara på väg bort. Josip Ilicic är defintivt på väg bort. Det är inte helt lätt att hitta nyckelspelare i detta Palermo. Men Stefano Sorrentino och Edgar Barreto är två spelare man borde försöka behålla, deras rutin är viktig och båda är egentligen för bra för Serie B.

ANNONS

Talangerna
Ibland kan det föra goda saker med sig att åka ur. Om man gör det på rätt sätt vill säga. Palermo behöver “rensa” ur truppen på meningslösa spelare, skicka tillbaka alla lån, får bort alltför höga löner och dåliga kontrakt.

När man gjort det måste man välja rätt spelare att bygga laget kring och sedan satsa på sina egna talanger. För Palermo har ett par riktigt fina unga spelare. Mauro Bollino och Giulio Sanseverino är två spelare man definitivt ska ge chansen att ta en starttröja.

Även mittförsvararna Milan Milanovic och Giuseppe Prestia borde redan nu få bli en del av nutiden. Men även spelare som Gianluca Di Chiara och Cephas Malele kan få en plats i truppen.

4. Några som kan lyfta sig
Palermo har en del spelare som man kan ge mer speltid nu när laget åkt ur och som då kan komma att lyfta sig. En är givetvis Pablo Dybala men jag är inte säker på att man kan behålla honom. Annars har man ett stort sparkapital i Abel Hernandez som nog också känner sig “skyldig” att ge klubben något efter sina skador. Men även Nicolas Viola kan få en större plats nästa år och vi ska heller inte glömma svenske Agon Mehmeti som återkommer på lån från Novara.

ANNONS

Återtåget kan börja.

Publicerad 2013-05-16 kl 11:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto