Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sommarmercato - Fiorentina

Fiorentina har precis lagt en fantastisk säsong bakom sig. Man snuddade vid en C.L-plats men fick till slut trösta sig med en plats i Europa League. Montellas Fiorentina spelade kanske Serie A:s vackraste fotboll, vann tillbaka sina supportrar och lyckades vara framgångsrika. Nu är frågan hur man styr skeppet vidare?

Självklart kretsar mycket kring Stevan Jovetic. Jag är övertygad om att han kommer säljas, frågan är bara vart. Blir det Juventus eller Premier League? Jag får känslan av att Jovetic helst vill vara kvar i Italien och gå till Juventus. I så fall lär Fiorentina få 7-10 miljoner euro plus två spelare. Jag kan tänka mig att både Fabio Quagliarella och Luca Marrone intresserar Montella.

ANNONS

Jag tror inte att saknaden av Jovetic kommer bli så stor som den av David Pizarro. Den chilenska mittfältaren deklarerade nämligen överraskande i veckan att han vill lämna Fiorentina för “andra utmaningar”.

Det är inte helt klart varför Pizarro vill lämna, en del rykten säger att han tröttnat på den italienska fotbollen efter alla domsluten som gick emot Viola på slutet (vem kan klandra honom?), andra rykten säger att han vill höja sin lön i en annan klubb. Nu ska han tänka ett tag men om man tappar Pizarro är det ett stort avbräck då han var skräddarsydd för Montellas fotboll.

Försvaret:
Jag gissar att man vill behålla Viviano och det försvar som var så skickliga under förra säsongen. Jag ser ingen anledning till att ändra för mycket i den här lagdelen. Facundo Roncaglia kan möjligen vilja lämna och man kan kanske komma att låna ut Ahmed Hegazy. Fiorentina har ryktats vara ute efter Napolis Federico Fernandez.

ANNONS

Mittfältet:
Om Pizarro lämnar är det inte omöjligt att Fiorentina vänder sig till Montellas gamle adept i Catania, Francesco Lodi. Han kan täcka upp en del av Pizarros teknik och spelförståelse samtidigt som man får spetskompetens på fasta situationer.

Luca Marrone är en mittfältare som är bra på väldigt mycket och som säkerligen skulle fightas om en startplats på en gång. Fiorentina har redan nu kommit en bra bit på sin transferväg då man sägs ha gjort klart med Malagas Joaquin för reapriset 2,2 miljoner euro. Spanjoren har fortfarande fint gung i benen och kan både spela på en ytterposition eller som släpande anfallare. Även redan klara nyförvärvet Oleksandr Yakovenko kan placeras i många offensiva roller.

Man sägs även vara nära att värva Boltons spanske ytterback Marco Alonso som back-up till Manuel Pasqual. Två värvningar som ger bra bredd. Vi ska heller inte glömma bort Matias Vecino som Viola redan värvat, en mycket intressant talang.

ANNONS

Pengarna för Jovetic kan man delvis använda på en spelare man tidigare varit intresserade av, Gaston Ramirez. Uruguayaren som gick till Southampton har varit okej i England men hamnat lite de anonymas kretsar. Hans spelstil rimmar nog bättre med Serie A. Under Montella skulle han nog kunna få ett lyft.

Alberto Aquilani oh Borja Valero är pusselbitar man givetvis inte flyttar på och kanske kan även Mati Fernandez kliva fram bättre nästa säsong. Juan Cuadrado måste naturligtvis köpas loss. Romulo kan vara bra att behålla då han kan spela på mitten och som ytter. Cristian Llama och Giulio Migliaccio känns dock som två spelare att inte köpa loss.

Anfallet:
Den lagdel som nog kommer förstärkas mest. Med Jovetic försvinner nog även Luca Toni och inlånade Larrondo. Adem Ljajic slog igenom och är naturligtvis stjärnan att bygga kring när Jovetic försvinner. Sedan ska vi inte glömma Giuseppe Rossi som nu äntligen kommer få en hel sommar att komma ikapp och förhoppningsvis vara tillbaka i form i augusti. Kan han nå upp till sin förmåga nästa säsong har Fiorentina en diamant att plocka ut ur sitt kassavalv.

ANNONS

Det som saknades under den gångna säsongen var en anfallare med målkänsla, en striker med lite tyngd och straffområdeskänsla. Med både Fabio Quagliarella och Cyril Thereau skulle man fylla den kvoten rätt bra. El Hamdaoui kommer aldrig bli en startman och kan komma att säljas för att få in pengar. Rafal Wolski eller utlånade Haris Seferovic kan ta hans plats i truppen.

En tänkbar trupp 2013/14:
Målvakter: Viviano, Neto.
Försvarare: Savic, Tomovic, Gonzalo, Roncaglia, Compper, Hegazy.
Yttrar: Cuadrado, Pasqual. Alonoso, Yakovenko.
Mittfältare: Lodi, Borja, Mati, Marrone, Aquilani, Romulo, Vecino.
Anfallare: Quagliarella, Ramirez, Ljajic, Rossi, Thereau, Seferovic.

Publicerad 2013-05-25 kl 08:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto