Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En cup mitt itu

Lorenzo Medici

En cuptitel, enorm derbyprestige och en plats till Europa League. Mycket stod på spel när den italienska fotbollssäsongen smällde av en av sina sista raketer. När väl dammet av från fyrverkerierna skingrats skildes två lag från Rom i helt olika riktningar.

På den ena sidan flög en örn bland segerrusiga spelare i ljusblå tröjor. Ett lag som nu ska försöka ytterligare ett framgångssteg åt rätt håll.

På den andra sidan, tomma blickar i röda tröjor. En klubb i förvirring där nästa steg är höljt i dunkel.

Den italienska cupfinalen mellan Roma och Lazio bjöd inte på någon större underhållning. Roma kom sällan någonstans, Lamela och Totti håvades in och släpptes aldrig loss, Destro var mestadels felvänd och neutraliserad. De Rossi och Bradley höll koll i defensiven men var för dåliga i uppspelsfasen och obefintliga i offensiven. Roma blev lättlästa och deras positioner var låsta.

Annons

Lazio var till en början inte mycket mer kreativt än Roma. Hernanes kom aldrigt riktigt in i spelet, Ledesma tvingades lugna sig efter ett tidigt gult kort och Klose sprang runt i en isoleringscell.

Men sakteliga började Lazio äta sig in i matchen. Onazi växte på mittfältet och vann fler och fler dueller. Senad Lulic men främst Antonio Candreva började äta sig längre och längre ner på sina kanter, bli svårare och svårare att stoppa. Och just så skapades finalens enda mål. Candevas ryck och inlägg ändrade riktning på Lobonts räddning vilket betydde att Lulic till slut kunde peta in bollen i mål. Från den ena kantspelaren till den andra.

När slutsignalen gick stod Lazio som värdiga mästare, inte bara för matchen i sig utan med tanke på hur hela säsongen sett ut. Det var två lag som marscherade ut åt två helt olika håll.

Annons

Lazio har en bra grund som har byggts på  ett par år och med Vladimir Petkovic känns laget i trygga händer. Nu är det upp till Lotito att förstärka på riktigt och sluta tappa spelare på onödiga kontraktskonflikter för att ta nästa steg mot Champions League.

För Romas del känns allt mer oklart. Laget består av massor av talang och potential men jag tvivlar på att klubben vet vart de är på väg.  Under två år har man tagit sig ingenstans fort. Saker som känts rätt har visat sig vara fel. Helt ärligt vet jag inte hur många fler fel man har råd att göra. Aurelio Andreazzoli har och borde ha gjort sin sista match som tränaransvarig för Roma igår.

Han lär inte bli den enda förändringen i Roma i sommar.

Publicerad 2013-05-27 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto