Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mazzarris era är här

Lorenzo Medici

Inters era med Andrea Stramaccioni är över och den lär inte gå till historien direkt. Mycket går dock att skylla på skador och obalanserad trupp. Men inte allt. Stramaccioni var inte redo eller inte tillräckligt bra. Välj själva. Moratti skulle aldrig valt honom från första början.

Nu börjar en ny tid för Inter. Walter Mazzarris tid. Den Toscana-födde tränarens facit talar ett rätt tydligt språk. Reggina räddade han mirakulöst kvar i Serie A, han gjorde bra ifrån sig i Sampdoria och tog Napoli till två Champions League-gruppspel. Nu får han en ny utmaning och Inter får en tränare med stort självförtroende. Mazzarri tror hårt på sina idéer och är en fighter. Han är svårknäckt vilket kommer behövas.

Hans typ av fotboll borde passa bra på Inters spelarmaterial. Det kommer finnas mittbackar som är lämpade att spela trebackslinje och när det gick som bäst för Stramaccioni var det just det systemet som användes.

Annons

Men det finns också en del frågetecken. Hur väl klarar han av att interagera med de unga spelarna? Kommer han lita till Kovacic och Icardi? Om inte, vad händer då med Inters så kallade generationsväxling?

Man har ju också värvat spelare som inte “valts”  av Mazzarri vilket kan ställa till det lite grann. Men det är inte Mazzarris fel och största huvudvärk.

Jag tror inte att Mazzarri kommer kräva några stjärnor. Däremot vill han ha spelare som kämpar, som inte är rädda att offra sig för laget och som är pålitliga. Inter kommer att värva ett par spelare som Mazzarri vill ha.

Hugo Campagnaro har han redan fått. Han kliver in i en trebackslinje direkt med Ranocchia (eller Andreolli) och Juan Jesus. På mittfältet känns Kovacic och Guarin givna där colombianen kan tänkas ta en “Hamsik- roll”

Annons

Men Inter skulle behöva en tredje kraft på mitten. Därför är en värvning av Radja Nainggolan rimlig. Att Napoli var så pass intresserat av belgaren tidigare berodde på Mazzarri. Han skulle göra susen med Kovacic och Guarin.

På kanterna vill Mazzarri ta med sig Juan Zuniga från Napoli. Säljer man Pereira blir det ekonomiskt inga problem med att värva den colombianske yttern. På andra sidan kan säkert Nagatomo falla Mazzarri smaken. Japanen är klart mer lämpad att spela ytter framför en trebackslinje än ytterback i en fyrbackslinje.

Om Nagatomo inte  tillräckligt bra kan Mauricio Isla vara en lösning. Juventus är redo att sälja eller låna ut honom och om Mazzarri anser att Ranocchia inte är en nödvändighet kan han komma säljas till Juve och chilenaren gå motsatt väg. Dusan Basta är ett annat alternativ, men då måste man nog erbjuda Udinese bra unga spelare som t ex Joel Obi eller Marco Benassi.

Annons

Framåt lär Rodrigo Palacio uppskattas av Mga av sin skicklighet i omställningsfasen, något som är viktigt i Mazzarris fotboll. Mauro Icardi får ta “Cavani-platsen” längst fram, i vilket fall fram till att Milito kommer tillbaka. Men även Cassano kan få sina chanser. Mazzarri har redan jobbat med Antonio Cassano och känner till hans humörsvängningar. Även om de inte alltid var bästa vänner lyckades också Mazzarri få ut mycket ur “Peter Pan”. Cassano har respekt för Mazzarri.

Räkna inte med några större värvningar från Inters sida under sommaren. Dels för att det inte finns speciellt mycket pengar i kassavalven men också för att Mazzarri har självförtroende nog att försöka skapa ett vasst lag av det material som redan finns. Detta kan bli Mazzarris största utmaning i karriären. Men hittills har han ju alltid lyckats rätt bra.

Annons

En ny tid för Inter har börjat.

Publicerad 2013-05-29 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto