Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sommarmercato - Lazio

Lazio tar ny sats mot topp tre. Grunden för det finns redan. Det gäller främt att behålla viktiga spelare som Marchetti, Hernanes, Ledesma och Klose.

ANNONS

Man har en bra tränare i Vladmir Petkovic som gett laget en tydlig identitet och ett mycket bra grundspel och man har en bra trupp som egentligen bara behöver spetsas till. Något som president Claudio Lotito och sportdirektör Igli Tare missat att göra två säsonger i rad. Tredje året gillt?

Försvar:
Andre Dias kan komma att lämna för att återvända hem till Brasilien, han har dessutom inte sett lika säker ut som i början av sitt Lazio-äventyr. Marius Stankevicius måste bort. Om vi förutsätter att man behåller Biava, Cana och Ciani bör två mittbackar värvas.

Anderlechts mittback Cheikhou Kouyate vore ett riktigt kap. Senegalesen är både snabb och stark. Alternativ till honom är både svenske Andreas Granqvist och brassen Rhodolfo. Fördelen med Granqvist är att han har rutin från Serie A. Sportdirektör Igli Tare har även gjort klart med sin och Canas landsman Mergim Mavraj.

ANNONS

Mavraj har spelat i Greuter Feurth och är mittbackspartner med Cana i Landslaget men känns inte som någon startman. Om Mavraj lånas ut eller Ciani säljs kanske man kan värva både Kouyate och Granqvist?

Yttrar:
En viktig position för tränare Petkovic. Här gäller det att det finns bredd och kvalitet. Många klubbar är ute efter Senad Lulic och även om det är en spelare man helst inte vill göra sig av med skulle man kunna få loss både halva delägarskapet av Ciro Immobile och Paolo De Ceglie i sådan affär. Klart frestande. Lazio har annars rätt gott ställt på kant-fronten med spelare som Konko, Radu och Candreva längre fram.

Men minst tre yttrar till behövs. President Lotito har bra kontakt med Enrico Preziosi och Genoa och förutom Granqvist och Immobile kan man eventuellt komma att värva Luca Antonelli. En spelare som bör passa bra in på Petkovics profilbild av en ytter. Sedan vore det önskvärt att lösa kontraktet med Cavanda, dock inte så troligt med tanke på hur långt det gått.

ANNONS

Även om jag inte var så förjust i vinterförvärvet Bruno Pereirinha kan han vara värd ytterligare en chans med en försäsong i benen. Igli Tare har bra koll på läget i Schweiz och intresse finns för Grasshoppers Izet Hajrovic. Han kanske inte en ny Lulic men säkerligen en bra Candreva-back up.

Mittfältare:
Kanske lagets starkaste lagdel. Hernanes och Ledesma är klass och Onazi är en stjärna i görningen. Stefano Mauri kan än och om han inte råkar illa ut under det fortsatta uppnystandet av spelhärvan finns han med i kärntruppen. Sedan finns Alvaro Gonzalez som är en pålitlig spelare som är mycket bra att ha då han kan såväl spela ytter som i mitten.

Allt tyder på att Lazio kommer värva argentinaren Lucas Biglia. Jag har aldrig blivit förförd av honom men han är en spelare som är taktiskt skicklig. Sedan får vi hoppas att Ederson kan få vara skadefri en hel säsong.

ANNONS

Anfall:
Klose lär fortsätta att vara Lazios största referenspunkt i anfallet men kanske är det dags att ge honom lite mer hjälp och back-up. Floccari var duktig i många matcher och är ett bra alternativ att behålla istället för att t ex lägga en massa pengar på Alessandro Matri. Libor Kozak imponerade bara i Europa League och känns inte som en startman. Så Lazio måste hitta anfallare som kan ge Petkovic mer alternativ längst fram.

Ska man sälja Lulic ska man få något vettigt tillbaka. Ciro Immobile skulle kunna vara en sådan pusselbit. Han har en fin framtid framför sig och bidrar med en lite annan typ av anfallsspel. Han borde kunna fungera med Klose.

Sedan har man redan värvat colombianen Bryan Perea som har mycket talang i sig, en mycket snabb anfallare. Brassen Felipe Anderson var på vippen att bli köpt redan under vinterns transferfönster men affären sprack i sista stund. I sommar kan det kanske äntligen bli av. Brassen ger Lazio en ny dimension längst fram då han är en spelare som är bra på att utmana och kan användas på olika offensiva positioner.

ANNONS

Unge Keita Balde Diao avslutar anfalls-mosaiken. Senegalesen som värvades från Barcelona för drygt ett år sedan har dominerat i Primavera-laget och visat att han håller en annan nivå en de flesta av sina motståndare. KDB är redo att inte bara ta plats i A-truppen utan är redan tillräckligt bra för att kämpa om speltid. Ingen tid att förlora.

Antonio Rozzi, Danilo Cataldi och Luca Crecco är andra egna talanger som skulle kunna ta en plats i truppen.

Så här skulle en Lazio-trupp kunna se ut säsongen 2013-14:

Målvakter: Marchetti, Bizzarri.
Försvarare: Biava, Cana, Granqvist, Koyate, Mavraj
Yttrar: De Ceglie, Cavanda, Konko, Pereirinha, Antonelli, Radu.
Mittfältare: Mauri, Ledesma, Hernanes, Onazi, Biglia, Ederson, Gonzalez, Candreva, Hajrovic.
Anfallare: Klose, Floccari, Immobile, Felipe Anderson  Perea, Keita.

ANNONS
Publicerad 2013-06-08 kl 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto