Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Den nye Rudi

Senast Roma hade en tränare som hette Rudi gick det åt skogen. Det finns dock en stor skillnad mellan de nye Rudi och den gamle Rudi.

Rudi Völlers tränarkompetens var i stort sett obefintlig medan Rudi Garcias tränarskicklighet är redan bevisad med Lille. Jag gillar Rudi Garcia. Han ser lite som en snällare variant av Willem Dafoe. Det är någonting med blicken och utstrålningen som avslöjar förnuft och taktisk smartness.

ANNONS

Men Garcia är ett oprövat kort i Serie A. Att ta Lille till en ligatitel är mycket svårt och en stor bedrift, men att ta över ett Roma som skriker efter framgång är svårt på ett annat sätt. Så frågan är hur han klarar av det och hur han lyckas acklimatisera sig till Italien. Hans taktiska skicklighet är jag inte så orolig över, men det gäller att nå fram till sina spelare och klara pressen också.

La Tattica di Garcia
Rudi Garcia har tidigare jobbat som fys-tränare i St Etienne vilket gör att han är mycket medveten om hur försäsongen ska läggas upp och att inget ska lämnas åt slumpen. Garcia föredrar helst en 4-3-3-uppställning vilket jag tror att han kommer prova i Roma också. Han har även använt sig av 4-2-3-1.

Garcia lägger stor vikt vid kantspelet vilket det offensiva spelet ofta utgår ifrån. Tremanna-mittfältet styrs helst av en spelare med stark fysik (skulle kunna bli De Rossi) flankerad av en lite mer defensiv bollvinnande mittfältare (Nainggolan?) och en mer offensiv och teknisk (Pjanic).

ANNONS

Kanske skulle kunna det se ut så här:

Garcias fotboll baseras mycket på bollinnehav och rörelse och när det fungerar är det spektakulärt men balanserat. På sidan av planen ska Garcia vara sympatisk och demokratisk men kan också vara hård om det behövs. Han har också visat att han vågar ge unga spelare förtroende (t ex Eden Hazard).

Jag tror på Rudi Garcia. Jag tror att han kan vara rätt tränare för Roma. Jag tror att han kan bli den som man hoppades att Zeman skulle bli. Men i Rom är det är lång väg från att lyckas i teorin till att lyckas i praktiken.

In bocca al lupo, Rudi!

(Med uttrycket “In bocca al lupo” menas ett aningen skämtsamt “lycka till” till en svår uppgift.)

 

Publicerad 2013-06-13 kl 08:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto