Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Transferbetyg: Inter, Udinese, Verona, Bologna

Lorenzo Medici

Förklaring: Namn, Position, Övergång, Pris i miljoner euro, Transferbetyg. Står det 1/2 efter priset beytder det att man köpt halva delägarskapet.

BOLOGNA

Alessandro Diamanti ser ut att stanna, vilket naturligtvis är otroligt viktigt för Bolognas säsong. Han kan vara tungan på vågen i en bottenstrid. “Alino” har säkerligen nästa sommars VM-turnering i tankarna och vill inte tappa sin plats i truppen och lägger därför stor vikt vid speltid. Annars då? Jo, Inter jagar Saphir Taider, Zenit Fredrik Sörensen och Bianchi känns som en vettig Gilardino-ersättare.

Abdallah Yaisien (Mittfältare PSG-Bologna Gratis)  6,5
Trequartista-typ med ungdomslandslagsmeriter för Frankrike. Bologna hoppas att Yaisien ska bli ett nytt franskt fynd likt Taider och Belfodil och jag misstänker att de hittat rätt igen.

Annons

Rolando Bianchi (Anfallare Torino-Bologna Gratis) 6,5
Borde kunna ersätta Gilardino på ett bra sätt.

Denis Alibec (Inter-Bologna Lån) 6
Snabb anfallare som är utlånad från Inter. Bologna kan köpa loss halva ägarskapet efter säsongen. Hade en klart hygglig säsong i rumänska Viitorul Constanta ifjol. Överraskar?

Antonio Romanò (Inter-Bologna 0,1m 1/2) 6
Medan man skickade iväg sin talang Capello fick Bologna halva delägarskapet av Romanó. Mittfältaren är en all-round mittfältare med en trolig Serie A-karriär framför sig.

UDINESE

Sommarens spelarflykt har inte varit i närheten av tidigare somrars. Förutom ett koppel av spelare som lånats ut till Watford har i stort sett endast Benatia lämnat Friuli. Både Dusan Basta och Luis Muriel ser ut att bli kvar trots att de har många beundrare. Som vanligt gör Udinese få värvningar under sommaren utan lotsar istället fram spelare man knytit åt sig under januari-fönstret eller spelare man lånat till andra klubbar.

Annons

Av de spelare som Udinese tidgare värvat lär nog brassen Jadson vara den med störst utvecklingspotential. Han kan få speltid redan den här säsongen.

Benatia-affären bör nämnas lite extra då Udinese fick både bra betalt och två värdefulla delägarskap i Nico Lopez och Valerio Verre (som dock stannar kvar i Roma) och om några år kanske Udinese kan gå med större vinst än väntat.

Jadson (Mittfältare Botafogo-Udinese 1m) 7
Spelskicklig mittfältare som har stora playmaker-kvaliteter. Min känsla är att Udinese prickat rätt återigen på den sydamerikanska transfermarknaden.

Igor Bubnjic (Försvarare Slaven B-Udinese) 6
Sett rätt bra ut på försäsongen. Stark försvarare men är dock inte ett namn för startelvan just nu.

Bruno Fernandes (Mittfältare Novara-Udinese 1m 1/2) 6,5
Portugisisk talang som fick ett mini-genombrott förra säsongen. Är kanske inte redo för hetluften ännu men är en spännande talang med tiden.

Annons

Silvan Widmer (Försvarare Aarau-Udinese) 6
Ytter som kan komma att få chansen som ytter-alternativ i år.

Ivan Kelava (Målvakt Dinamo Zagreb-Udinese) 6
Har inte imponerat under försäsongen men ser ändå ut att bli förståmålvakt när serien drar igång.

Nico Lopez (Anfallare Roma-Udinese 1m 1/2) 6.5
Lopez har massor av talang och lär ha större chans att få speltid i Udinese. Smart av Friuli-klubben att fiffla in halva ägarskapet av uruguayaren i Benatia-affären.

Francesco Benussi (Målvakt Palermo-Udinese) 5,5
Ingen toppmålvakt, osäkert om han tar förstaplatsen i väntan på Brkic.

INTER

Inter startade sin transfersommar redan i vintras. Då gjorde man i stort sett klart affären med Icardi, kom överens med Hugo Campagnaro och Marco Andreolli vars kontrakt skulle gå ut och hittade Ruben Botta och Diego Laxalt i Sydamerika. Bra så långt. Sedan anlände Mazzarri som ny tränare och Cassano skeppades bort till Parma medan Belfodil gick motsatt väg.

Annons

Att slussa ut Cassano efter endast en säsong känns aningen sorgligt samtidigt som värvningen av Belfodil känns som en felbedömning. Inter verkar ha gått bet på spelare som Isla, Basta och Nainggolan och har istället vänt sig mot mer ekonomiskt vänliga men klart mindre övertygande värvningar som t ex Wallace och Wellington. Man jagar även Bolognas mittfältare Saphir Taider.

Men i sanningens namn befinner sig Inters största fokus mest någon annanstans. Den indonesiske magnaten Erick Thohir håller nämligen på att köpa in sig i klubben och kan komma att ta över klubben på sikt. Något som sätter Inters liv i större perspektiv än bara den kommande säsongen.

Ishak Belfodil (Anfallare Parma-Inter 7,5m 1/2) 5
Har han verkligen vad som krävs för att bli en toppspelare i Inter? Nej, jag tror inte det. Fiaskovarning.

Annons

Mauro Icardi (Anfallare Sampdoria-Inter 13m) 7
Till skillnad från Belfodil tror jag Icardi har potential att bli riktigt bra på sikt. Men att bära anfallet redan nu? Inte så säkert. Förhoppningsvis har Inter tålamod med honom.

Diego Laxalt (Mittfältare Defensor-Inter 2,5m) 6,5
Påminner lite om en Gargano med mindre rutin men med känsligare fötter. Personligen är jag förtjust i Laxalt men det är inte säkert att han är redo för Inter på en gång. Kan dock komma att övertyga Mazzarri med sin energi.

Hugo Campagnaro (Försvarare Napoli-Inter Gratis) 7
Har varit mycket stabil och nyttig i Napoli de senaste säsongerna. Lyckas han fortsätta på samma sätt har Inter fått ett gratis-kap.

Marco Andreolli (Försvarare Chievo-Inter Gratis) 6,5
Precis som Campagnaro kommer Andreolli gratis vilket är bra utdelning. Är inte lika elegant som Ranocchia och saknar hans högstanivå men väljs före på grund av mindre säkerhetsrisk?

Annons

Ruben Botta (Anfallare Tigre-Inter Gratis) 6
På väg tillbaka efter skada. Kan komma att lånas ut till Livorno eller River Plate. Har hög potential.

Alessandro Capello (Anfallare Bologna-Inter 0,2m 1/2) 6,5
Stor anfallstalang med fin teknik som Inter lagt beslag halva delägarskapet på. Fått speltid under försäsongen.

VERONA

Klassiska Verona gör äntligen comeback i den högsta serien och av mercaton att döma vill de inte återvända till Serie B igen. Donati och Toni må ha sett sina bästa dagar men kommer ge välbehövlig rutin. Jankovic kan bli ett klipp och Cirigliano har stor utvecklingspotential. Mittfältaren Jorginho har ögonen på sig både från Liverpool och Everton och kan komma att försvinna. Man fightas med Livorno om att låna Inters anfallare Samule Longo.

Alejandro Gonzalez (Försvarare Penarol-Verona 2,4m) 6

Annons
Uruguayare som var lagkapten i Penarol ifjol. Kan bli en ledargestalt även här.

Massimo Donati (Mittfältare Palermo-Verona 0,8m) 6
Rutinerad mittfältare som fortfarande har en del att ge. Kan få en liten nytändning. Långsamheten kan bli ett problem.

Luca Toni (Anfallare Fiorentina-Verona Gratis) 6
Har passerat bäst-före datumet men min känsla är att han kommer göra minst sex-sju mål och vara nyttig för Verona.

Ezequiel Cirigliano (Mittfältare River Plate-Verona Lån 0,1m 2,5m utköp) 6,5
Talangfull Mascherano-wannabee. Har jagats av större klubbar tidigare. Ger man honom lite tid kan man ha gjort ett riktigt mittfälts-kap.

Bosko Jankovic (Anfallare Genoa-Verona Lån) 6,5
Är ojämn och är ofta skadad men har en mycket hög högstanivå. Ger Verona behövlig kreativitet framåt.

Jacopo Sala (Anfallare Hamburg-Verona 1m) 6,5

Annons
Italiensk talang som försvann som femtonåring till Chelsea. Lyckades aldrig där eller i Hamburg och återvänder nu sju år senare till Italien. Har potential och kan ge återbäring vid tålamod likt Parmas Sansone. Fostrad i Atalanta.

Alessandro Agostini (Försvarare Torino-Verona 0,3m) 5,5
Gjorde inte en enda match för Toro ifjol. Rostig?

Publicerad 2013-08-04 09:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto