Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Transferbetyg: Napoli, Parma, Cagliari, Livorno

NAPOLI

Sommarens största mercato-show tillhör ändå Aurelio De Laurentiis och hans Napoli. Inte helt oväntat såldes Edinson Cavani men mer oväntad var Napolis framfart på mercaton därefter. Med Cavani-pengarna plus framtida C.L-sedlar lyssnade sportdirektör Bigon plikttroget på pastor Benitez och pumpade in pengar till Real Madrids kommande monsterbud på Gareth Bale för att få in Higuain, Albiol och Callejon.

För mig spretar valen av spelare rejält. Higuain är en fantastisk (lite väl dyr kanske men har man pengarna spelar det mindre roll bara man får det man vill) värvning på många sätt och Mertens är en mycket bra spelare medan jag är klart mer tveksam till Callejon, Albiol och Reina.

Benitez visade under sin tid i Liverpool att han lite väl ofta valde spelare som passade bra till Europa-spel men klart sämre till det inhemska spelet (många spelare som ska acklimatisera sig t ex). Detta kan bli fallet även i Napoli.

Men det fantastiska är att Napoli inte verkar vara färdiga med sina värvningar. Man har lagt ett fett bud på Jackson Martinez och man jagar ytterligare en mittback (Martin Skrtel?). Vad jag än tycker om vissa av värvningarna så är Napolis vilda frammarsch på transfermarknaden inget annat än en av de mest underhållande och befriande mercato-historierna på bra länge.

Gonzalo Higuain (Anfallare Real Madrid-Napoli 37m+Bonus) 8
Att hitta en fullgod ersättare för Cavani är inte lätt om inte rentav omöjligt men valet av Higuain känns rätt på många sätt. Han bör passa bra under Benitez, är 25 år och har alla förutsättningar att bli en ny idol på San Paolo. Vem blir bäste argentinske super-värvning i Serie A? Tevez eller Higuain? Kampen kan börja.

Pepe Reina (Målvakt Liverpool-Napoli Lån) 6 & Rafael (Målvakt Santos-Napoli 5m) 6,5
Värvats för 5 miljoner för att sitta på bänken? Ja, så kan det bli. Benitez måste ha sagt åt sportdirektör Bigon att han ville ha en mer rutinerad målvakt att lita på än den yngre Rafael. Jag kan inte annars förstå varför man valde att värva spanjoren när man investerat i Rafael.

Reina är i sina bästa stunder en reaktionssnabb och spektakulär målvakt men precis som De Sanctis inte alltid helt pålitlig och har brister i luftspelet.Troligen tänker man ha spanjoren som förstemålvakt i en säsong för att sedan låta Rafael ta över efteråt. Jag är inte helt bekväm med Napolis något perplexa målvakts-lösning. Men om Rafael visar sig nöja sig med att vara nr 2 i ett år och sedan blomma ut till en toppmålvakt har de ju gjort en bra affär.

Raul Albiol (Försvarare Real Madrid-Napoli 10m+Bonus) 5,5
En Benitez-favorit som jag aldrig varit jätte-imponerad av. I mitt tycke betalade Napoli för mycket för spanjoren. Kan hända att han passar bra in i Benitez försvarsspel.

Dries Mertens (Mittfältare PSV-Napoli 10m) 6,5
Mycket spännande spelare med kvickhet och giftigt skott som största vapen. Men varför värva en så vass spelare som utgår från samma position som Insigne?

José Callejon (Anfallare Real Madrid-Napoli 8m) 5
Real-reserv som jag tror kan få det svårt mot italienska försvarare. En spelare som Benitez ville ha men för mig en obegriplig värvning till ett obegripligt pris.

CAGLIARI

Cagliari har större bekymmer än att ändra på truppen. President Cellino har fortfarande ouppklarade problem med kommunen och i skrivande stund är det fortfarande inte klart var laget kommer spela sina hemma-matcher i höst. Mercato-mässigt lär defintivt Radja Nainggolan försvinna innan transferfönstret stängs (Inter? Roma? Fiorentina? Premier League?) men jag tror att även Astori kan lämna till slut. Juventus har visat visst intresse för Victor Ibarbo. Albin Ekdal och Sebastian Eriksson ser ut att bli kvar.

Marios Oikonomou (Försvarare Pas Giannina-Cagliari Gratis) 5,5
Grekisk ytterback som inte lär ta Serie A med storm.

LIVORNO

President Spinelli har hittat en fin partner i Massimo Moratti och Inter eftersom de valt Livorno som plattform för sina unga spelare. Bardi, Benassi lär båda få chansen att visa vad de går för men även någon eller några av Longo, Laxalt, Duncan och Botta kan komma att anlända inom kort. I övrigt imponerar värvningar av oprövade kort som Valentini och Mosquera mindre.

Leandro Greco (Mittfältare Olympiakos-Livorno) 6
All-round mittfältare utan riktig spets. Kommer ändå bidra med mycket substans.

Marco Benassi (Mittfältare Livorno-Inter Lån) 6
Hårt jobbande mittfältare med stora rum för utveckling. Något som det är meningen att han ska göra i Livorno. Bör kämpa om en startplats.

Francesco Bardi (Målvakt Inter-Livorno Lån) 7
Fenomenal i Serie B ifjol och definitivt redo för den högsta serien. Det skadar ju inte heller att han nu återvänder till sin födelsestad.

Cristiano Piccini (Försvarare Fiorentina-Livorno Lån) 6
Hyfsad i Spezia ifjol och kan få sina chanser den här säsongen.

Nahuel Valentini (Försvarare Rosario-Livorno Gratis) 5,5
Relativt okänd mittback som hämtats från den argentinska andra-divisonen. Känns inte som någon man bygger en salvezza på.

PARMA

Förrutom att sportidrektör Pietro Leonardi och hans stab har värvat miljoner spelare och leasat ut dem till mindre klubbar (typ till “farmarklubbar” som t ex Gubbio, Nova Gorica och Crotone) har man också hunnit med en macro-värvning av självaste Antonio Cassano.

Cassano har spelat under tränare Roberto Donadoni tidigare och givetvis var Donadoni en viktig faktor i att lånet av “Peter Pan” gick i lås. Anfallsparet Cassano/Amauri kan bli riktigt sevärt. Jag  tror mycket på värvningen av unge uruguayaren Mastriani (lär dock lånas ut till Crotone) men är mer uttråkad av en värvning som Munari. Parma har även värvat svenske Mikael Ishak även om han troligen kommer lånas ut till Serie B.

I övrigt jagas Biabiany av Juventus och Livorno rycker i Lucarelli medan Parma tittar på Mattia Cassani och Andrea Mantovani till backlinjen.

Antonio Cassano (Anfallare Inter-Parma Lån) 7
Bortskickad av Inter till Parmas stora glädje. Lär ha en del trollkonster kvar sina magiska fötter och kommer bilda spännande anfallspar med Amauri.

Felipe (Försvarare Siena-Parma Gratis) 6
Det känns som det var en evighet sedan Felipe var hett försvars-stoff i Serie A. Men faktum är att han en gång var det och ett annat faktum är att han hade en rätt okej säsong i Siena ifjol.

Gianni Munari (Mittfältare Sampdoria-Parma) 5,5
Gnuggare som tillsammans med Gobbi nu kan tävla om vem som är den mest gråa men halv-nyttiga spelaren i Serie A. Bidrar nästan uteslutande med substans. Att ge honom ett femårskontrakt kändes klart överdrivet.

Pedro Mendes (Försvarare Sporting-Parma Gratis) 6,5
Storvuxen mittback som vill gå i Fernando Coutos fotspår.

Gonzalo Mastriani (Anfallare Cerro-Parma Gratis) 7
En anfallare jag tror mycket på.Har en anfallsstil som påminner lite grann om Cavani. Lär nog lånas ut. Med rätt utveckling tror jag dock att han kan bli en stjärna.

Afriyie Acquah (Mittfältare Hoffenheim-Parma Lån) 6,5
Ghananen trivdes inte i Tyskland och återvänder nu till Parma på lån. Jag tror fortfarande på Acquahs dynamik.

Mikael Ishak (Anfallare FC Köln-Parma) 6,5
Roligt och smart av Parma att värva svenske Ishak. Kan komma att lånas ut men på sikt tror jag Ishaks talang kan få visa upp sig på Ennio Tardini-stadion.

Publicerad 2013-08-06 kl 09:11
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons