Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dagens tablå: Supercoppa!

Ungefär hälften av Serie A-lagen klev in i Italienska cupen igår men kanske är det rätta signumet för en startad säsong matchen mellan mästarna och cupmästarna, alltså den italienska supercupens möte. Ikväll klockan 21.00 ska Juventus och Lazio sätta klorna i varandra.

Juve på Trigoria (!)
Juventus har något överraskande blivit erbjudna att träna på Romas träningsanläggning Trigoria, något som inte passerat obemärkt. En del Roma-supportrar är förbannade över denna gest och förstår inte hur man kan bjuda in en “fiende” som Juventus. “Fem år efter Franco Sensis död låter den nya ledningen Juventus träna i vårt hem, sämre kan det inte bli, skandal!” löd t ex ett klagomål enligt Gazzetta dello Sport. Lazios supportrar lär heller inte vara helt glada över Romas inbjudan.

Hemmaplan
Finalen kommer alltså spelas på Stadio Olimpico som är Lazios hemmaplan. Rättvisan i det kanske man kan ifrågasätta men det kommer i vilket fall bli riktigt bra stämning. Det borde även vara en fördel för de ljusblå.

La tattica – Taktiken
Enligt prognoserna kommer alltså båda lagen se väldigt lika ut från förra säsongen. Endast två nya ansikten entrar den italienska fotbollsscenen. Lucas Biglia och Carlos Tevez.

Petkovic väljer alltså att spela med endast Klose längst fram i ett 4-5-1-system men i offensiven är det mer 4-3-3 då Candreva och Lulic flyger fram. Minst en av de tre inner-mittfältarna lär fylla på så att man har minst fyra spelare med i aktionerna (ofta är det ännu fler spelare som deltar).

Antonio Conte väljer troligen alltså att spela med Vucinic istället för Llorente bredvid Tevez. Helt enkelt för att montenegrinen sett klart bättre ut än spanjoren under försäsongen. I övrigt litar Conte till sin vanliga trojka.

Laguppställningar:
Lazio (4-5-1): Marchetti, Konko, Biava, Dias, Radu – Candreva, Biglia, Ledesma, Hernanes, Lulic – Klose.
Juventus (3-5-2): Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah – Tevez, Vucinic.

La partita – matchen
Jag tror det blir en tät match, en mittfältskamp utöver det vanliga, en match där jag faktiskt tycker det är lite fördel för Lazio. Det känns som att Juventus ligger lite efter sin vanliga storform och att då möta ett taggat Lazio på deras hemmaplan kan bli tufft. Men Contes mannar har ju en förmåga att resa sig under svåra omständigheter.

Det blir en match mellan Italiens bästa målvakter, en match där Klose jagar sitt första mål mot Juventus, en match där “Apache” vill göra sitt första mål på italiensk mark. En match där Vidals fötter är redo att fräsa och Hernanes beredd att ta Olimpico under sina vingar, där Candreva kommer springa som vinden och där Pirlo kommer dansa piruetter kring mittlinjen.

This is Supercoppa, mina vänner!

Publicerad 2013-08-18 kl 11:10
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons