Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bara 30 timmar kvar…

Då var det bara ett drygt dygn innan det sätter igång. Ytterligare en Serie A-säsong som ska avhandlas, ytterligare kapitel som ska skrivas i Calcions vackra sagobok. Under en sommar byggs förväntningar upp som delvis kommer uppfyllas och delvis inte.

Vem blir skyttekung?
Om Balotelli känner för det så blir han det. Jag säger 23 mål på Super-Mario följd av Higuain och Muriel.

Så här ser min utsaga ut:

1. Mario Balotelli 23 mål
2. Gonzalo Higuain 21
3. Luis Muriel 18
4. Rodrigo Palacio 17
5. Manolo Gabbiadini, Antonio Di Natale, Mario Gomez 15
6. Ciro Immobile, Carlos Tevez 14
7. Giuseppe Rossi, German Denis, Miroslav Klose 13
8. Paulinho, Amauri, Rolando Bianchi 12
9. Mirko Vucinic, Stephan El Shaarawy, Lorenzo Insigne 11
10. Simone Zaza, Francesco Totti, Antonio Cassano, Alberto Paloschi 10

Jag tror det här blir säsongen då Italiens anfalls-generationsväxling tar form. Det här blir säsongen då Insigne, Gabbiadini, Immobile, Rossi, Zaza, Paloschi och De Luca tar officiellt över efter Inzaghi, Del Piero, Totti, Di Natale och de andra från det gamla fantastiska gardet.

Jag tror det här blir säsongen då Luis Muriel slår igenom med dunder och brak och blir en storstjärna. Nästa sommar säljs han givetvis till Premier League, PSG, Monaco eller Real Madrid för ca 500 miljoner kronor.

Jag tror även att det blir succé för Higuain, Tevez, Strootman och Cassano. Däremot tror jag dessa spelare är i farozonen för Större eller mindre fiasko: Gervinho, Belfodil, Llorente, Wallace, Callejon, Biglia.

Så vad ser jag fram emot mest till helgen?

Verona-Milan
Den stora stämning som lär råda på Bentegodi…..men också skräck för hur Balotelli kommer tas emot.

Sampdoria-Juventus
Att se om Gabbiadini gör mål för sitt Sampdoria mot “sitt” (delägd) Juventus. Jag håller gärna även utkik efter Tevez och Vucinics samspel, mot Lazio fanns det tendenser till galen stor genialitet mellan dem.

Inter-Genoa
Bara att se Mazzarris “nya” Inter i en ligamatch blir spännande. Men även att se hur nye tränaren Fabio Liverani och hans Genoa bemöter Inter. Jag är mest nyfiken på Guarin, Alvarez och Vrsaljko.

Livorno-Roma
Ett Garcia-lett Roma och nu även Lamela-löst Roma mot nykomligen Livorno är mycket intressant. Är Gervinho en meningsfull spelare? Är det fortfarande Totti som ska göra det? Blir Joseph Alfred Duncan (jag älskar att skriva hela hans namn) matchhjälte?

Napoli-Bologna
Allt med Rafas coachning är superspännande. Och så Higuain, Insigne och Diamanti förstås.

Lazio-Udinese
Att se hur Lazio plockar upp resterna av sig själva efter supercoppan. Att se hur Udinese plockar upp resterna av sig själva efter förlusten mot Slovan i Europa League (de hade visserligen galen otur).

Parma-Chievo
Antonio Cassano.

Cagliari-Atalanta
Jag är mest nyfiken på var matchen ska spelas?

Torino-Sassuolo
Hur ställer Ventura upp laget? Ska Cerci ta hand om en hel kant själv eller få ut mindre utav sina kvaliteter som en av två anfallarei en 3-5-2-uppställning? Byt till 4-3-3, herregud! Sedan hoppas jag ju såklart att Immobile, Bellomo, Farnerud och Berardi spelar.

Helgens TV-Matcher
Lördag:
Hellas Verona-Milan TV4 Sportxtra 18.00
Sampdoria-JUventus TV4 Sportxtra 20.45
Söndag:
Inter-Genoa TV4 Sportxtra 18.00
Lazio-Udinese TV4 Sportxtra 20.45
Måndag:
Fiorentina-Catania TV4 Sportxtra 20.45
Låt Calcions marionetter börja dansa sin säsongslånga dans!

Publicerad 2013-08-23 kl 12:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons