Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Marekiaro regerar i Serie A

Rafas Napoli gjorde en imponerande insats när man besegrade Bologna med 3-0. Men spanjoren i all ära, detta är Marek Hamsiks Napoli. Slovaken tog premiärkvällen i akt och definierade sig som Serie A-kung.

Marek “Marekiaro” Hamsik är en fullständigt briljant spelare. Igår gjorde han två mål och låg bakom det tredje. För mig var han redan förra säsongen en av världens bästa spelare. En spelare som skulle ta en plats i elvan hos i stort sett alla storlag i Europa.

Men när man spelar i en klubb som inte deltar i Champions League (alltså ifjol) får man inte samma uppmärksamhet. Men Hamsiks facit talar sitt tydliga språk. Elva gjorda mål och 10 assist.

Med tanke på gårdagens fina start kanske Serie A-superstar är på väg mot nya rekord.

***

I väntan på nyförvärv hade Walter Mazzarri en för defensiv uppställning mot Genoa. En sån där uppställning som man tydligt ser kommer ge ett sterlit anfallsspel. Och så blev det. Tur för Inter att Genoa var ännu mindre kreativa i offensiven. Men Mazzarri gjorde sina byten och när han satte in ytterligare en anfallare (Icardi) i början av andra halvlek och senare även Kovacic förändrades matchen.

Inter tog över ännu mer men började också skapa fler chanser. Segern blev till slut odiskutabel och känslan är att när Mazarri sätter Palacio, Icardi, Guarin (eller Alvarez), Kovacic och Taider framför den där fina trebackslinjen från start kan det bli riktigt bra för Inter. Där finns det en ocean av potential att häva ur.

***
Lazio ägde Udinese i två tredjedelar av matchen och spelade mycket bra fotboll ända tills Luis Muriel (varför spelade han inte från start?) började sätta skrämselhicka hos det ljusblå försvaret i andra halvlek. Men Lazio höll ut och segern var nog bästa medicinen efter 0-4 förlusten mot Juventus veckan innan.

***
Även Roma (utan Lamela som är på väg till London och utan Strootman som är skadad) ägde sin motståndare Livorno länge och väl men till skillnad från Lazio tog det ett tag innan det lossnade. När det väl gjorde det så gjorde det det ordentligt, De Rossi pangade dit 0-1 i vad som kanske är hans uppvaknande och Florenzi ökade sedan kort därefter på till 0-2.

Livorno var dock inte kapabla till att ge någon skrämselhicka. Glädjen hos Roma-spelarna gick inte att ta miste på. Kritiken och den hårda pressen pyste liksom ur i ren ursinning glädje. Garcia-eran har börjat bra.

***
Ikväll (el imorgon beroende på när du läser detta) är det dags för Fiorentinas Serie A-premiär när de tar emot Catania (visas på TV4 Sportxtra). Är det din tur nu, Giuseppe?

Publicerad 2013-08-25 kl 23:59
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons