Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Säsongen började med Super-Luca

Nej, Serie A säsongen 2013/14 och dess första kapitel skulle inte komma att handla om Mario Balotelli. Varken på gott eller på ont. Det skulle heller inte ta sin början i El Shaarawys guldfötter. Nej, kvällen igår skulle komma att handla om ett festklätt Bentegodi och om en 36-årig italiensk anfallare vars karriär såg ut att vara över.

Det som man trodde skulle bli en avskedssäsong i Fiorentina ifjol blev istället den här säsongen ett nytt äventyr i Verona. Luca Toni, som 2007 just var på väg till Milan, plockade igår fram sin fotbollskarriärs största paroll, nickmålet. För igår blev han istället Milans executor med två gjorda nickmål.

Milan som annars hade tagit ledningen på ett fint genombrott av Andrea Poli och som dittills såg ut att ha ett grepp om matchen. Men Tonis kvittering på hörna skickade in Hellas i matchen.

Zapata och Mexes gjorde det bra i våras men ibland skriker fortfarande saknaden av Thiago Silva så Milans försvar går itu. Den sjö av utrymme som Luca Toni fick på sitt andra mål ska inte få finnas. Men den fanns och matchen var vänd till Veronas fördel.

Och Milan tog sig aldrig in igen. Istället för att ta död på rytmen med sina beräknande försök att fixa straffar och frisparkar borde Balotelli istället ha släppt lös sin kraft och skicklighet mer. Montolivo slarvade för mycket, El Shaarawy agerade utan övertygelse och Niang vars repertoar fortfarande är lite hemlighetsfull såg aldrig ut som någon blivande stjärna.

Milan hade ingen riktig punch att ge och har nu en ödesmatch mot PSV som måste vinnas till varje pris. Om inte har de fått en mardrömstart på säsongen som kan få jobbiga effekter.

För Luca Toni blir det bara en vecka av fröjd. Men den långe anfallarens största seger kom nog dock tidigare på sommaren då han äntligen blev pappa för första gången, ett år efter det att han och Marta Ceccehetto mist sitt dödfödda barn.

Men visst lär han minnas gårdagen lite extra ändå, den gode Super-Luca.

***
Det går inte att stoppa Paul Pogba längre. Och Carlos Tevez ser så där vass ut som Juve hoppades att han skulle göra.

Hur svarar Benitez Napoli på detta?

Publicerad 2013-08-25 kl 09:30
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons