Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongen började med Super-Luca

Lorenzo Medici

Nej, Serie A säsongen 2013/14 och dess första kapitel skulle inte komma att handla om Mario Balotelli. Varken på gott eller på ont. Det skulle heller inte ta sin början i El Shaarawys guldfötter. Nej, kvällen igår skulle komma att handla om ett festklätt Bentegodi och om en 36-årig italiensk anfallare vars karriär såg ut att vara över.

Det som man trodde skulle bli en avskedssäsong i Fiorentina ifjol blev istället den här säsongen ett nytt äventyr i Verona. Luca Toni, som 2007 just var på väg till Milan, plockade igår fram sin fotbollskarriärs största paroll, nickmålet. För igår blev han istället Milans executor med två gjorda nickmål.

Milan som annars hade tagit ledningen på ett fint genombrott av Andrea Poli och som dittills såg ut att ha ett grepp om matchen. Men Tonis kvittering på hörna skickade in Hellas i matchen.

Zapata och Mexes gjorde det bra i våras men ibland skriker fortfarande saknaden av Thiago Silva så Milans försvar går itu. Den sjö av utrymme som Luca Toni fick på sitt andra mål ska inte få finnas. Men den fanns och matchen var vänd till Veronas fördel.

Annons

Och Milan tog sig aldrig in igen. Istället för att ta död på rytmen med sina beräknande försök att fixa straffar och frisparkar borde Balotelli istället ha släppt lös sin kraft och skicklighet mer. Montolivo slarvade för mycket, El Shaarawy agerade utan övertygelse och Niang vars repertoar fortfarande är lite hemlighetsfull såg aldrig ut som någon blivande stjärna.

Milan hade ingen riktig punch att ge och har nu en ödesmatch mot PSV som måste vinnas till varje pris. Om inte har de fått en mardrömstart på säsongen som kan få jobbiga effekter.

För Luca Toni blir det bara en vecka av fröjd. Men den långe anfallarens största seger kom nog dock tidigare på sommaren då han äntligen blev pappa för första gången, ett år efter det att han och Marta Ceccehetto mist sitt dödfödda barn.

Men visst lär han minnas gårdagen lite extra ändå, den gode Super-Luca.

Annons

***
Det går inte att stoppa Paul Pogba längre. Och Carlos Tevez ser så där vass ut som Juve hoppades att han skulle göra.

Hur svarar Benitez Napoli på detta?

Publicerad 2013-08-25 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto