Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allegri bytte ansikte på Milan

Lorenzo Medici

Massimiliano Allegri dissikerade nog insatsen mot Verona i lördags. Var inte nöjd, var irriterad. En duktig tränare kan operera bort det sjuka och inplantera ett nytt vackrare ansikte. Det gjorde Allegri igår mot PSV.

I lördags mot Verona spelade Milan utan glädje och kändes oinspirerade. Nästan lite nonchalanta. Balotelli sökte ständigt frisparkar, El Shaarawy var osynlig, Montolivo var slarvig och försvaret inte tillräckligt vaket.

Igår var det annorlunda. Hemmaplan och Champions League. Säkerligen två sporrar för spelare som Mario Balotelli och Kevin Prince Boateng. Balotelli var ruggigt bra igår. Förutom målet, gjorde han ofta rätt val och det gick inte att ta bollen ifrån honom. Det är så här han ska spela jämnt.

Princen gjorde de två andra målen. Märkligt att han inte plockar fram den här typen av insatser oftare. Kapaciteten finns ju där. Om han hittar den här nivån även i ligaspelet är han en spelare att behålla och inte sälja.

Annons

Men den största orsaken till att det var sådan stor skillnad på lördagens och gårdagens insats kanske främst låg någon annanstans. Nämligen i Nigel De Jongs fötter och attityd. Han var inte med mot Verona men igår härskade han med sitt bollvinnande och sin pondus. Mot Verona saknades den typen av ledare, igår fanns det en sådan.

Självklart fanns det fler orsaker till den fina insatsen igår. Bland annat var De Sciglio tillbaka och duktig på sin kant och El Shaarawy var fartfylld och svårfångad för PSV.

Tränare Massimiliano Allegri var dock något bitter efter matchen. Han sa ungefär: -Det har varit för mycket kritik mot mig under två års tid, kanske är det dags att säga upp mig nu.

Han sa det med ironi men gav också ett tydligt besked till alla kritiker. Någonstans har han rätt. Förra året lyckades han lyfta upp ett  Milan-skepp som höll på att kantra och styrde  det mot Champions League. Igår rättade han till det som inte fungerade i lördags.

Annons

Hans nästa uppgift är att få sitt lag att visa gårdagens ansikte en hel säsong och inte bara ibland.

Publicerad 2013-08-29 11:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto