Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

7 kapitel ur transferfönstrets slitna bok

Det börjar bli samma rykten som snurrar runt runt. Transferfönstrets bok börjar bli sliten, den vill liksom bli färdigskriven och publiceras. Men det dröjer ett par dagar. Det fattas ett par kapitel….

Den så “efterlängtade” Matri.
Rubriken är lite ironisk. Mot PSV hade Milans curva vecklat ut banderollen “Matri, Nej tack”. Men han är både efterlängtad och önskad av tränare Allegri. Milans tränare vill absolut inte stå utan en striker med kraft om Balotelli skulle bli skadad eller avstängd. Så han fyller en funktion. Men ska El Shaarawy spela bakom Matri och Balotelli? Ska Balotelli kliva ut mot kanten? Nej, det troligaste är Boateng eller Montolivo kliver upp som trequartista och att El Shaarawy petas, vilket i så fall skulle kännas riktigt tråkigt.

Matri lär dessutom kosta runt 11 miljoner. Är det inte pengar som kan läggas på en bra mittback istället?. Jag har ingenting emot värvningen av Matri i sig men ser man till omständigheterna blir den svårläst.

Men jag tror inte att Matri blir Milans enda operation på transfermarkanden. Jag tror fortfarande att det kan bli ett byte med Genoa mellan Niang och Kucka och kanske gör man ett sista försök på Davide Astori. Honda då? Kanske blir det inte förrän i januari trots allt.

Sedan verkar ju en viss Kaka på väg bort från Real Madrid på riktigt den här gången. Kommer Milan göra ett nytt försök?

Vem är Vice-Pek?
Nu har Fiorentina äntligen kunnat lägga Ljajic-såpan bakom sig, lånat ut El Hamdaoui men fyllt på med spännande anfallaren Ante Rebic. Men Montella vill ha en Vice-Pek. Alltså ett alternativ till David Pizarro. Drömmen vore antagligen Luca Marrone eller Jorginho. Efter Netos misstag igår lär även jakten på en ny målvakt intensifieras.

No Etoo no party
Nej, det blev ingen återkomst av Samuel Etoo. Inte för att jag trodde det men det hade varit underbart om Inter kunnat krydda med honom. Inter får nu istället försöka lösa kant-problematiken. Ut med Schelotto (Sassuolo) och även kanske Alvaro Pereira (Tottenham) och då kanske ett sista försök på Maurico Isla men även på Romas Marquinho. Men tyvärr tror jag inte vi  kan räkna med några stora värvningar innan mercaton stänger.

Napolis och Juventus sista drag
Det känns som att båda lagen kommer göra ett var sitt sista drag innan transferfönstret stänger. Men först måste både Napoli och Juventus sälja. Napoli håller på att göra sig av med Gargano, Donadel och Dossena. Sedan lär de jaga en mittback och en mittfältare. Benitez vill nog ha endera ha Martin Skrtel eller Adel Rami. Till mittfältet ryktas det om brassen Jucilei, fransmannen Gonalons (inte min favorit) och Ever Banega (min favorit! Inte så troligt dock).

Juventus kan bli en pjäs att räkna med sista dagarna om man “cashar” in på Matri och Quagliarella. Försvinner de båda måste man nog fylla på med en offensiv spelare. Men även en ytter finns med på Marottas lista.

För övrigt tycker jag att det är beklagligt att inget Serie A-lag ville eller lyckades köpa eller låna Fausto Rossi eller Richmond Boyake. Rossi måste vara en av Italiens mest missförstådda spelare.

Free Luca Marrone!
Detsamma gäller för Luca Marrone. Det måste ju finnas plats för Marrone i Serie A. Speltiden i Juventus går inte att räkna med men Juve vill inte sälja honom utan låna ut honom eller på sin höjd sälja halva delägarskapet. Intressenterna är många: bl a Parma, Cagliari och Fiorentina. Free Marrones speltid!

Striker sökes. Kontakta As Roma om du vill sälja
Okej, Roma har nu hittat Lamelas ersättare men nu gäller det för Roma att avsluta en mercato på bästa sätt. Man måste bli av med Borriello och sedan hitta en striker och en mittback. Demba Ba? Är han verkligen en striker god nog för 15 mål? Mamadou Sakho? Är han verkligen rätt man för försvaret? Roma har chansen att krydda en bra mercato men måste ta de rätta besluten de närmsta dagarna.

Den eviga Yilmaz-jakten
Claudio Lotito fönerkar bestämt att Lazio har lagt bud på Galatasarays anfallare Burak Yilmaz. Troligen snicksnack. Lazio vill ha Yilmaz. Men problemet verkar vara att Lazio vill dela upp betalningen på två eller tre år medan Galatasaray vill ha betalt på en gång. Den storväxte turken imponerade stort ifjol och öste in mål. Men klarar han av att göra det vecka in och vecka ut mot Italienska försvar?

Och så lite annnat som är på gång
Genoa har i stort sett gjort klart med Ricardo Centurion och ryktas vara ute efter Juan Iturbe och Abel Hernandez. Snacka om att i så fall gå från Skoda till Porsche.

Livorno har Andrea Coda på kroken medan Torino är nära Andrea Dossena. Sampdoria vill förstärka mittfältet med Pescaras Bjarnason. och kommer troligen låna Andrea Petagna så fort Matri blir klar för Milan. Bologna har gjort klart med Andrea Mantovani och undersöker möjligheterna att värva Floccari.

Verona letar sydamerikanskt till bakcklinjen, rutinerade brassen Rafael Marques är på ingång. Chievo har värvat Marcelo Estigarribia och är ute efter Antonio Floro Flores och Tiberio Guarente ska befinna sig i Catania.

***
Transferbetyg:

Adem Ljajic Anfallare (Fiorentina-Roma) 7,5
Roma sålde Lamela och köpte Ljajic och gick samtidigt ca 20 miljoner euro plus. Inget annat än en lysande affär förutsatt att man använder pengarna på ett vettigt sätt. Sportsligt är  Ljajic på förhand inget större nerköp från Lamela.

Ante Rebic Anfallare (RNK Split-Fiorentina) 7
Rebic är en vass anfallare med balans och styrka. Personligen tycker jag att han är redo redan nu att vara back-up till Rossi och Gomez.

Innocent Emeghara Anfallare (Siena-Livorno) 6,5
Den snabbe anfallaren gjorde succé i våras med Siena. Jag är inte lika säker på att han levererar en hel säsong men måste ändå anses som ett bra nyförvärv.

Ezequiel Schelotto Mittfältare (Inter-Sassuolo) 6
Ska nu försöka leta rätt på spillrorna av sin karriär som började försvinna redan i Atalanta men som defintivt gjorde det i Inter. Kanske är Sassulo rätt väg att gå.

Marco Biaganti Mittfältare (Catania-Livorno) 6
Varit mycket skadedrabbad och kanske behöver han byta klubb för en nytändning.

Maks Barisic Mittfältare (Catania-Milan) 6
Det är osäkert om vi någonsin får se Barisic på San Siro men slovenen är en spännande talang.

Marcelo Estigarribia Mittfältare (Deportivo Maldonado-Chievo) 6
Chievo sökte en ytter och fann en. Estigarribia lyckades varken i Juventus eller i Sampdoria och försöker nu ytterligare en gång. Tredej gången gillt?

Andrea Mantovani Försvarare (Palermo-Bologna) 6,5
Mantovani var som bäst när han hade Pioli som tränare. Nu återförenas dem och kanske kan han hitta gammal Chievo-form.

 

 

Publicerad 2013-08-30 kl 08:05
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons