Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En storm av fotbollsfyrvekeri

Lorenzo Medici

Det är sådana dagar som igår som jag påminns om varför jag älskar Serie A så mycket. Varför jag vårdar en på många sätt sjuk patient i mit hem med sådan kärlek. För när fotbollen är som bäst i Italien, ja då är den bäst. Gårdagen var en storm av fotbollsfyrverkeri.

Det brukar ofta finnas en bromspedal att trycka på, en ledning att försvara eller en anledning att backa hem. Men när Serie A väl väljer att trampa på gaspedalen brukar den alltid närvarande taktiken och fina tekniken följa med av bara farten. Det är då den bästa fotbollen skapas. Precis som igår.

Napoli inledde fotbollsfrosseriet med att ta sig an Chievo från Verona. Efter Napolis två första matcher kan jag inte säga annat än att jag är mycket imponerad. Rafa Benitez har överstigit mina förväntningar. Han verkar ha applicerat sin fotboll i rekordfart och spelarna verkar älska det nya sättet att spela fotboll på. Det är lätt att förstå varför.

Annons

Callejon är så mycket bättre än vad jag trodde, Insigne skuttar förbi vadsomhelst med sin överkursteknik (hej hej Brasilien), Hamsik har blivit en riktig “Super-Campione” och det vibrerar mål varje gång Higuain har bollen. Visst, Napolis försvar sviktade ett par gånger, men det spelade ingen roll när den offensiva arsenalen var så stark.

Juventus ville inte vara sämre, utan bättre. När man såg “I Bianconeri” spela som igår är det svårt att förstå vad Antonio Conte skulle förstärka med sina 500 drömmiljoner. Jag har svårt att se vad som fattas dem. Grejen var att Lazio, förutom en del missar i backlinjen, var rätt bra. Candreva och Hernanes avlossade t ex ovanligt många vassa skott mot Buffon. Ändå var Juventus så mycket bättre.

Det gnistrade och blixtrade om Tevez och samspelet med Vucinic är på en höghöjdsnivå. Och medan Pogba slipar upp sin diamant vackrare och vackrare för varje vecka är Vidal redan en fulländad mittfältssmargad. Pirlo har kunnat  ta det rätt lugnt hittills. Juventus spelar som ett lag men där även individualismen skiner som en sol. Juventus lever på många sätt i perfekt symbios med sig själva.

Annons

Det känns som att Milan, Fiorentina och de andra toppkonkurrenterna har mycket att bevisa efter gårdagen. Bevisa att det inte var de två bästa lagen i Italien vi såg igår.

Det kommer bli väldigt svårt.

Publicerad 2013-09-01 09:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto