Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Garcia och Benitez trendar i Italien

Lorenzo Medici

Efter bara två omgångar kanske det är lite tidigt att dra för stora växlar. Men det går inte att komma ifrån det faktum att två tränare imponerat lite extra mycket under säsongstarten. Rafa Benitez och Rudi Garcia.

Napoli och Aurelio De Laurentiis valde i våras den spanske tränaren Rafa Benitez som ny tränare och hela sommaren har han framställts som en mästartränare som ska få Napoli att vinna en scudetto. Jag har varit lite skeptisk till det. Jag har inte känt mig helt övertygad kring vissa av Benitez val på transfermarknaden. Men hittills har han levt upp till alla förväntningar.

Visst finns det fortfarande vissa frågetecken kring Napolis försvarsspel men offensiven ser väldigt vass ut och övergången till ett spel baserat på bollinnehav verkar ha fungerat väldigt smidigt.

Apropå bollinnehav så är det någonting som även Romas nye franske tränare Rudi Garcia predikar. Romas två första matcher har varit övertygande. Man har haft spelmässigt kommando utan att släppa till mycket bakåt. Det har både känts stabilt och tämligen underhållande.

Annons

Kanske är inte Garcias och Benitez inträde i Serie A någon slump. Troligen är detta början till framtiden. Fler lag som betonar bollinnehav och vackrare fotboll. Vincenzo Montellas Fiorentina med sin härliga fotboll gav inte bara eko i Italien utan även utanför gränserna och var garanterat en anledning till att man vann t ex Mario Gomez signatur.

Även Allegri och hans Milan vill ju spela en passningsskicklig fotboll där man styr spelet och Prandellis italienska landslag har på många sätt revolutionerat landslagsmentaliteten.

Antonio Contes Juventus baserar kanske inte utpräglat sitt spel på bollinnehav men det är svårt att inte säga att det är spektakulärt och vackert att skåda. Inters nye tränare Walter Mazzarri fokuserar visserligen mycket på snabba omställningar men vem har inte ryckts med av Napoli de senaste säsongerna?

Annons

Pengarna kommer naturligtvis vara den viktigaste biten när det gäller att rekrytera spelare men jag tror att det även kommer bli viktigt i framtiden vilken typ av fotboll man spelar och vill spela när man ska värva spelare. Har en stjärna ett par alternativ att välja mellan kommer det säkert kunna spela en avgörande roll.

Jag tror inte att den inslagna vägen med större fokus på bollinnehav, underhållande och passningsskicklig fotboll är någon kortvarig fluga.

Snarare början på en långvarig trend.

Publicerad 2013-09-10 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto