Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The Wrestler och Shrek

Lorenzo Medici

Den oljiga hyn får det något uppsvällda ansiktet att nästan se lite bebis-aktigt ut. Med det slippriga håret, den vältatuerade kroppen och den hårda attityden blir kombinationen något märklig. Phillipe Mexes påminner mig lite om Mickey Rourke i filmen The Wrestler. Den där känslan av en karriär på väg neråt med vissa inslag av tragik.

Det fanns ju också en gång då Mexes var ung. En tid när han rymde från Auxerre till Italien och Roma. Redan då spelade han med risken som insats. Men också med den där arroganta elegansen. Jag har alltid varit svag för försvarare som spelar “snyggt”.

Det betyder inte att jag inte uppskattar en granithård försvarare som t ex Walter Samuel, det gör jag. Men det finns något fascinerande med mittbackar som spelar estetiskt. Mexes hade en period i Roma då han var otroligt bra. Det kan vara lätt att glömma bort det ibland.

Men tiden går och Mexes har blivit äldre. Fast det känns inte som att han blivit så mycket klokare på plan. Han kan fortfarande ta dumma beslut eller så har han alltid ett tjuvnyp till övers för någon motståndare.

Annons

Förra säsongen var Mexes ändå rätt bra och han lär nog spela 1-2 säsonger till i den högsta serien med sin tuffa approach, men visst känns det som att karriären är på väg ner. Precis som Mickey Rourke i “The Wrestler”.

Milan är nog medvetna om detta. Precis som att man är medvetna om att Cristian Zapata både kan vara en skicklig och en sovande mittback. Detta har lett till bekymmer under hösten. Bekymmer man naturligtvis borde ha förebyggt under sommaren, bekymmer man inte löser med att låna Matias Silvestre eller lita till Daniele Bonera.

Det är väl därför Milan nu ser ut att värva Shrek.  Smeknamnet fick han i Lille. Troligen inte för sitt utseendes skull (fråga mig dock inte varför han blev vald till franska ligans sexigaste spelare två gånger om) utan för sin enorma fysiks skull.

Adil Rami har hamnat i Valencias frysbox och sägs nu vara klar för de rödsvarta. Precis som Mexes har Rami en karaktär som handlar om adrenalin, tuffhet och som hela tiden lever på gränsen till elakhet på plan. I många avseenden är de rätt lika i sin spelstil.

Annons

Men Milan kan snappa upp en bra spelare billigt, på en position de skriker efter en förstärkning på. För Rami är inte bara tuff, han kan spela boll också. För sin fysik har han både klart godkänd teknik och är tämligen snabb. Dessutom är han otroligt bra i luftrummet.

Så är det en bra idé att ersätta Mexes med Rami? Ja det tycker jag definitivt. Men det är ju också klart möjligt att de kommer kunna bilda mittlås tillsammans. The Wrestler och Shrek. De röda kortens himmelrike.

Jag kan redan nu se skräcken i ögonen hos anfallarna i Serie A.

Publicerad 2013-10-11 08:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto