Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Från Olimpico till "gatan"

Lorenzo Medici

Där det finns ljus finns det mörker. Samtidigt som någon befinner sig i rampljuset, letar någon efter någonstans att sova. Salvatore “Toto” Schillaci blev en national-idol när han vann skytteligan på hemma-VM 1990. För Maurizio Schillaci gick det inte lika bra.

Salvatore Schillaci och hans 2 år äldre kusin Maurizio började båda sin fotbollskarriär i Palermos ungdomsverksamhet. Men sedan hamnade de på varsin sida om Sicilien. Salvatore hamnade i Messina och Maurizio i Licata.

Det var Zdenek Zeman som ville ha Maurizio till Licata och det blev succé. Maurizo Schillaci var en trequartista med guldfötter, en spelare som gjorde det oväntade, en genuin talang. I Licata gjorde han 22 mål på 66 matcher och givetvis gav det eko. I mitten på 80-talet var Salvatore och Maurizio division-tre kungar. Nästan varje vecka var det minst en av kusinerna som hamnade i målprotokollet och jämförelsen mellan dem blev en snackis.

Annons

1986 värvade Lazio (som då låg i Serie B) Maurizio med stora förhoppningar. Men skador stoppade hans framfart. Efter bara 11 matcher lånades han ut, först till Messina där han förenades med kusin Salvatore och senare till Juve Stabia.

Men det började gå utför, skadebekymren höll i sig. Samtidigt som Salvatore gjorde sensationell succé i landslagströjan försvann Maurizio från fotbollsvärlden och klev in i drogernas värld.

En gång i tiden så sa alla att han var bättre än “Toto”. Idag letar han mat för dagen och sover bland övergivna tåg.

Publicerad 2013-10-15 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto